Zaterdag: Oldtimers kijken tijdens Hollandsche IJsselrit

Zaterdag 18 mei is het weer zover. Dan zal de Hollandsche IJsselrit voor de 34 e keer worden gereden. Aan deze rit van ongeveer. 100 km zullen circa 50-60 klassieke en antieke automobielen van voor 1940 en tevens 20 tot 25 oude motorfietsen van voor 1960 deelnemen.

Vanaf 08.30 uur zullen de voertuigen samenkomen op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk a/d IJssel. Rond 09.30 uur geeft burgemeester Han Weber van
Zuidplas het startsein om te vertrekken voor een mooie route langs de Hollandse IJssel en door het Groene hart. De burgemeester zal tevens plaatsnemen in een van de voertuigen om de route mee te rijden.

De route gaat in oostelijke richting door Moordrecht langs de Hollandse IJssel richting Gouda. Dan via Haastrecht en Oudewater voor een korte koffiepauze in Montfoort. Na deze stop gaat het verder via o.a. Harmelen en Woerdens Verlaat richting Nieuwkoop voor een lunch bij restaurant Tijsterman.
Na de lunchpauze zal de stoet rond 14.00 uur vertrekken in westelijke richting, naar het vertrouwde eindpunt bij Bouwbedrijf Valkenburg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Daar kan onder het genot van een hapje en een drankje uitgebreid worden nagepraat over de rit en belevenissen van de dag. Op deze locatie is er evenals op het Raadhuisplein, gelegenheid om al die schitterende voertuigen te bewonderen.

Lees ook editie 2023:

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.