34e Hollandsche IJsselrit trekt weer veel bekijks

Zaterdag 18 mei vond de 34e editie van de Hollandsche IJsselrit plaats, een jaarlijkse toertocht waar vele oldtimers en motoren aan meedoen. De start vanaf het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel trok ook dit jaar weer veel bekijks. In de ochtendzon gaf burgemeester Weeber om 09:30 uur het startschot om vervolgens ook zelf mee te rijden in een oldtimer.

Het mooie zonnige weer  maakte de tocht behoorlijk aangenaam voor zowel de deelnemers als de vele kijkers. De route voerde dwars door het Groene Hart in onze regio. De ongeveer 100 km lange rit omvatte circa 50-60 klassieke en antieke automobielen van voor 1940 en 20 tot 25 oude motorfietsen van voor 1960.

De route ging in oostelijke richting door Moordrecht langs de Hollandse IJssel richting Gouda, vervolgens via Haastrecht en Oudewater naar Montfoort voor een korte koffiepauze. Na deze stop vervolgde de stoet zijn weg via onder andere Harmelen en Woerdens Verlaat naar Nieuwkoop voor een lunch bij restaurant Tijsterman. 

Rond 14.00 uur vertrok de groep in westelijke richting naar het vertrouwde eindpunt bij Bouwbedrijf Valkenburg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier konden de deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje napraten over de rit en de belevenissen van de dag. Zowel op het Raadhuisplein als bij het eindpunt was er volop gelegenheid om de schitterende voertuigen te bewonderen.

Bekijk de vele foto’s ook in ons fotoalbum op onze facebookpagina’s

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.