Drugsoverlast aangepakt, bestuurder onder invloed aangehouden

Tijdens een korte onopvallende actie, in samenwerking met team Handhaving m.b.t. aanpak (drugs)overlast, trof Team Veiligheid Zuidplas op een parkeerplaats aan de Doortocht in Nieuwerkerk een opvallende auto met daarin twee personen.

Kort daarna arriveerde er een tweede auto die pal naast het andere voertuig parkeerde. De twee personen in de auto die er al stond, namen vervolgens plaats bij de bestuurder in de andere auto.

Even later zag men handelingen in het voertuig die duidden op een vermoedelijke overdracht en het gebruik van (soft)drugs. Zo ook door de bestuurder van de auto. Even later was het gebruik van softdrugs ook goed te ruiken in de directe omgeving van de auto.

Na geruime tijd verlieten de twee personen de auto weer en keerden terug naar hun eigen auto. De bestuurder van de andere auto reed vervolgens weg van de parkeerplaats. Omdat men sterk vermoedden dat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen reed, werd de politie gevraagd de bestuurder te controleren.

Op de Boy Edgarstraat in Rotterdam stopte het voertuig en kon de bestuurder worden gecontroleerd door de inmiddels naar ons toegesnelde politie. Een speekseltest bij de bestuurder bleek positief op het gebruik van drugs. Hij werd dan ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

De handhavers hebben tegelijkertijd het andere voertuig in Nieuwerkerk gecontroleerd. Zij constateerden eveneens gebruik en aanwezigheid van softdrugs. Alle drie de personen is een dwangsom drugsoverlast (APV) aangezegd. Bij herhaling van de overtreding moeten zij €5000,- betalen. Dat kan oplopen tot €20.000,-. Die bedragen kunnen zo nodig worden verhoogd. De bestuurder die aangehouden werd, wordt ook strafrechtelijk vervolgd.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.