Nepkleding, vuurwerk en vuurwapen aangetroffen tijdens controle self-storage boxen

Bij een integrale actie samen met onder andere de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en Politieteam Waddinxveen Zuidplas werden controles uitgevoerd bij twee self-storage bedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. Dit zijn bedrijfspanden waarin opslagboxen zijn gemaakt, die particulier en bedrijfsmatig gehuurd kunnen worden. De controles waren onaangekondigd. Daarbij zijn een vuurwapen, vuurwerk, nep-merkschoenen en brand onveilige situaties aangetroffen.

Toezichthouders en opsporingsambtenaren controleerden onder meer op naleving van het bestemmingsplan, juiste bedrijfsvoering, bouw- en brandveiligheidsvoorschriften en milieuwetgeving. Bij de controle zijn de betrokken diensten ook alert op andere strafbare feiten, bijvoorbeeld ondermijnende criminaliteit of opslag van strafbare goederen.

Het overgrote deel van de opslagboxen was prima op orde. Dat is een mooi resultaat. In enkele opslagboxen werden helaas misstanden en verdachte zaken aangetroffen. Zo werd er een gebruiksklaar vuurwapen aangetroffen en in een andere opslagbox verkeerd opgeslagen vuurwerk. Dit is door de politie in beslag genomen en afgevoerd. In een bedrijfsruimte nabij het self-storage bedrijf lagen 27 paar nep-merkschoenen opgeslagen. Deze bleken niet van echt te onderscheiden en zijn eveneens door de politie in beslag genomen. Tenslotte werden in diverse opslagboxen gasflessen aangetroffen. Omdat dit brandonveilige situaties oplevert en in strijd is met de huurovereenkomst, krijgen de huurders het verzoek de deze op korte termijn te verwijderen.

De verhuurder had de zaken goed op orde en waardeerde de controle die niet voor niets bleek. De verhuurder nam in aanvulling op handhavend optreden zelf ook waar nodig passende maatregelen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.