Drugs en vuurwapens aangetroffen in container 1e Tochtweg

Op dinsdag 19 maart 2024 hebben de gemeente Zuidplas, Omgevingsdienst Midden Holland, politie en Stedin een integrale controle uitgevoerd bij verschillende bedrijven in de gemeente Zuidplas.

Aan de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel controleerden de toezichthouders en politie meerdere containers en opslagloodsen. In een container werden vermoedelijk een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en een vuurwapen aangetroffen. Op andere plekken op het terrein constateerde de omgevingsdienst meerdere milieuovertredingen. Zo lag er onder meer een grote hoeveelheid gebroken asbesthoudend materiaal op het terrein. Dat was kennelijk bedrijfsmatig verwijderd zonder de benodigde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Burgemeester Han Weber is geschrokken van de vondst: “Er gaat veel geld om in de drugshandel en opnieuw blijkt dat deze criminele handel gepaard gaat met excessief geweld. Dat ook het milieu en de gezondheid in gevaar gebracht wordt door de milieuregels niet in acht te nemen vind ik eveneens een zorg. Ik neem dit dan ook hoog op en zal ook hier passende maatregelen nemen om de bekendheid van dit terrein in het criminele circuit te doorbreken en de openbare orde en veiligheid te herstellen”.


Integrale controles zijn veelal onaangekondigd. Deze controles zijn in eerste instantie bedoeld om te controleren op onder meer bouw-, brandveiligheid- en milieuvoorschriften en navolging van het bestemmingsplan. Wordt daarbij ondermijnende criminaliteit geconstateerd, wordt daar direct op doorgepakt.

De politie verricht verder onderzoek naar de vondst op de 1e Tochtweg. Ook op de Maalderij in Nieuwerkerk aan den IJssel werden meerdere bedrijfspanden en opslagunits gecontroleerd. Daar werden geen grote misstanden aangetroffen.

Vermoeden van criminele activiteiten? Bel de politie 0900-8844/112 bij heterdaad of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of gemeente 0180-330300.

(foto: Team Veiligheid Zuidplas).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.