Honderden nep merkschoenen en merkkleding aangetroffen bij integrale controle Zevenhuizen

Bij een integrale actie van het bestuurlijk interventieteam Zuidplas, de Omgevingsdienst Midden Holland en de politie werden diverse misstanden aangetroffen. Op verschillende locaties in Zevenhuizen werden controles in panden en op terreinen uitgevoerd.

Aan de Zuidelijke Dwarsweg werden in een opslagruimte honderden nep-merkschoenen en een partij nep-merkkleding aangetroffen. Items die lastig van echt te onderscheiden zijn. Naast het hebben van slechte kwaliteit bevatten deze producten ook onjuistheden. Er wordt hiermee veel crimineel geld verdiend, omdat deze spullen voor echt worden verkocht. De politie heeft de zaak in onderzoek en alle goederen in beslag genomen. Het was helaas niet de 1ste keer dat ook de verhuurder van het pand verwijtbaar in gebreke bleek. Daarom worden vanuit ons bestuurlijke maatregelen genomen.

Aan de Knibbelweg werden in een opslagunit bijna tweehonderd stimulerende, verboden pillen gevonden. Ook waren er een aanzienlijk aantal verboden canabishoudende producten aanwezig. Deze zaken zijn eveneens in beslaggenomen.

Bij een pand aan de Wollefoppenweg werden enkele milieuovertredingen waargenomen en is mogelijk sprake van strijdig gebruik. De ODMH pakt dit verder op.

Bij enkele andere ondernemers bleken de zaken wel in orde. Zij waardeerden veelal de controle en werden bedankt voor hun medewerking. Het tegengaan van criminele activiteiten doen we immers samen.

Bij de controle was ook raadslid Loura Boogerman aanwezig. Zij liet zich over diverse veiligheidszaken informeren en sprak haar verbazing uit over hetgeen bij de controle aangetroffen werd. Het belang te blijven controleren, maar ook dat ondernemers zelf een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van criminele zaken is duidelijk. Bij de de-briefing bedankte zij de betrokken diensten en becomplimenteerde hen over de goede samenwerking. Dank!

Foto: Team Veiligheid Zuidplas

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.