Politie sluit woning Els Nieuwerkerk aan den IJssel na vondst forse hoeveelheden hard en softdrugs

Op last van burgemeester Han Weber werd een woning aan de Els in Nieuwerkerk aan den IJssel gesloten na de vondst van grote hoeveelheden hard- en softdrugs. De sluiting werd uitgevoerd door het bestuurlijk interventieteam Zuidplas in samenwerking met de politie en de woningcorporatie.

De politie trof de partij drugs in de woning aan na een melding van een onwel-wording. Naast onder meer hoeveelheden cocaïne, GHB, synthetische harddrugs waaronder XTC en MDMA die door de woning verspreid lagen, werden ook meerdere telefoons, een grote som contant geld en materialen voor drugsproductie aangetroffen. In een kelderbox behorende bij de woning werden door de politie eveneens drugs aangetroffen. Twee verdachten zijn heterdaad aangehouden.

Samenwerking met woningcoöperatie
Verhuurder en daarmee belanghebbende woningcorporatie Stedelink nam naar aanleiding van het sluitingsbesluit direct maatregelen tegen de malafide huurder. De procedure ontbinden huurcontract werd opgestart. Gedurende de periode van de bestuurlijke sluiting krijgt Stedelink ontheffing van het sluitingsbevel, zodat zij de woning weer in orde kunnen maken. De woning wordt daarmee niet onnodig lang aan de woningvoorraad onttrokken. Uit veiligheidsoverwegingen is een periode van sluiting wel noodzakelijk om de bekendheid van de woning in het criminele circuit te kunnen doorbreken. Ook dubieuze en ongewenste aan- en afloop van drugsgebruikers en/of –handelaren, waar meerdere omwonenden ter plaatse informatie over deelden, wordt hiermee direct gestopt. Fijn integraal werken en de juiste maatregelen en vervolgacties te kunnen nemen. Uit zeer recente informatie blijkt de betrokken malafide huurder het huurcontract inmiddels zelf opgezegd te hebben.

Foto: team veiligheid Zuidplas

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.