Vuurwerkshow strand Nesselande, Zuidplas krijgt vuurwerkvrije zones

Tijdens komende jaarwisseling zal er weer een grote vuurwerkshow te zien zijn aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam Nesselande. Vanaf de Siciliëboulevard gaat het aftellen met een glas bubbels beginnen en precies om 00:00 uur zal men 2023 verwelkomen met een grootse en spectaculaire vuurwerkshow welke is gecombineerd met de Nationale Soundtrack en mooie verlichting vanaf de waterlijn.

In onze buurgemeente Rotterdam mag ook komende jaarwisseling geen vuurwerk mogen worden afgestoken door particulieren.Rotterdam stemde eerder in met een vuurwerkverbod in de Maasstad. Binnen de gemeentegrenzen van Zuidplas geldt geen vuurwerkverbod.

Je Bent Nieuwerkerker Nieuws peilde eind 2020 de mening van de Nieuwerkerkers en plaatste een poll op de Nieuwerkerkse Facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker. En daaruit komt naar voren dat als het aan de inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel ligt, er een vuurwerkverbod komt in de gemeente Zuidplas.

Op de vraag : Moet de gemeente Zuidplas volgens jou een vuurwerkverbod invoeren gaf 60 % aan VOOR een verbod te zijn. 40 % is TEGEN een mogelijk verbod.

Binnen de gemeentegrenzen van Zuidplas geldt dus geen vuurwerkverbod. Wel zal er op op enkele plaatsen cameratoezicht zijn en zullen er vuurwerkvrije zones, denkend aan winkelcentra en ouderenvoorzieningen worden aangewezen.

Rondom de jaarwisseling naar 2020 ontstonden er diverse ongeregeldheden, onder andere rond winkelcentrum Dorrestein, wat resulteerde in schade aan gebouwen, straatmeubilair en de kinderspeeltuin aan het Tinbergenpad. De opstandige sfeer die door de aanwezigheid van meerdere groepen rondom het winkelcentrum werd gecreëerd zorgde voor angst onder diverse bewoners.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.