ChristenUnie/SGP vraagt aandacht voor groenonderhoud begraafplaatsen

De fractie van ChristenUnie/SGP uit ongenoegen over het onderhoudsniveau op de begraafplaatsen in Zuidplas. Raadslid Ard Bakker vindt dat het onderhoud op de begraafplaatsen goed op orde moet zijn en vraagt zich af of voldaan wordt aan de afgesproken kwaliteit.

Bakker is ter plaatse gaan kijken op de begraafplaats in Zevenhuizen en geeft aan: “Je ziet dat schelpenpaden zijn verouderd, paden niet regelmatig lijken te worden geveegd en heggen niet regelmatig gesnoeid. Lege grafvakken zijn ingezaaid met kruidenmengsel wat een indruk geeft van hoog onkruid. We vinden een serene sfeer op de begraafplaatsen belangrijk en daarom moet het groen er verzorgd uitzien”.

Bij de bezuiniging op de openbare ruimte is door ChristenUnie/SGP een wijzigingsvoorstel ingediend om de kwaliteit op de begraafplaatsen op het oude niveau te houden. Een meerderheid van de raad heeft hiermee ingestemd.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.