Grote brand verwoest bedrijfspand Capelle aan den IJssel: Nieuwerkerk krijgt alert

Maandagochtend 19 december is er een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel. De brand die zorgde voor grote rookontwikkeling was aanleiding voor Rijnmondveilig om een NL-alert uit te sturen naar inwoners van Nieuwerkerk aan den Ijssel waarbij wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten.

Het betrof een uitslaande brand. Uiteindelijk werd de brand opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’. Een groot aantal brandweervoertuigen waren aanwezig waaronder het korps uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Brandweerlieden hebben de brand geblust. De brand heeft voor forse schade gezorgd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog onbekend.

foto: Kimmie Kamminga-de Vries

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.