JBN-Poll: Meerderheid Nieuwerkerk voor vuurwerkverbod

In onze buurgemeente Rotterdam zal komende jaarwisseling geen vuurwerk mogen worden afgestoken door particulieren. De Rotterdamse VVD fractie heeft ingestemd met een vuurwerkverbod in de Maasstad en daarmee is er een meerderheid in de Rotterdamse raad. Sinds de afgelopen jaarwisseling wordt er in ons land flink gediscussieerd over een mogelijk verbod voor het afsteken van consumentenvuurwerk. En deze discussies zorgen landelijk voor veel verdeeldheid.

JBN was nieuwschierig, zeker na de recente vernielingen die zijn aangericht door vuurwerkvandalisme, naar de mening van de Nieuwerkerkers en plaatste een poll op de Nieuwerkerkse Facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker. En daaruit komt naar voren dat als het aan de inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel ligt, er een vuurwerkverbod komt in de gemeente Zuidplas.

Op de vraag : Moet de gemeente Zuidplas volgens jou een vuurwerkverbod invoeren gaf 60 % aan VOOR een verbod te zijn. 40 % is TEGEN een mogelijk verbod.

De Vuurwerkpoll trok erg veel belangstelling. Binnen 48 uur hadden meer dan 855 facebookleden een stem uitgebracht en werden er honderden reacties geplaatst op de diverse facebookitems van voor en tegenstanders.

Burgemeester Han Weber geeft aan het landelijk beleid af te wachten. Weber is voor een landelijk verbod van vuurpijlen en knalvuurwerk en geeft aan dat een landelijk verbod het meest effectief en handhaafbaar is.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.