Bingo! In Dianthus Nieuwerkerk

De Zonnebloem organiseerde sinds lange tijd weer een ouderwetse bingo en de Nieuwerkerkse middenstand had weer als vanouds gul voor de prijzen gezorgd. We noemen de meesten even bij naam: De Topslagerij den Toom van Dorrestein, Primera in Dorrestein, De Alexanderhoeve van de Reigerhof, Bloemenzee van de Reigerhof, de viswinkel R&L de Graaf in de Reigerhof, de Albert Heijn in de Reigerhof en De Geranium aan de Bermweg.

Hoewel de zaal pas om 9:30 uur open was, stonden er om 9:00 al gasten om er maar zeker van te zijn dat ze niet te laat waren. Snel maakten we een mooie tafel met alle prijzen en stelden we het bingo draairad op. Hetty en Liesbeth zorgden dit keer voor het draaien van het rad en het opnoemen van de letters. 

Onze secretaris Irma had dit keer de rol op zich genomen van kassier. Iedere deelnemer betaalde € 2,00 aan haar, zodat wij de kosten van zaalhuur en de koffie dan wel thee kunnen betalen.

Langzaam aan druppelden de gasten binnen die door hun vrijwilligers werden gebracht.

Nadat iedereen van koffie, dan wel thee was voorzien met wat lekkers, waaronder wat paaseitjes, konden we van start gaan.

Waarschuwend zei de voorzitter, Alex Wijnhold: “bij een foute bingo is het of een liedje zingen, dan wel een dansje doen”. Of het daardoor kwam is niet te zeggen, maar er was geen vals bingo. 

De bingo dames hadden er goed de vaart onder. Spel na spel kwam voorbij en vreemd genoeg had iedereen kans. Zo ook iemand die in het eerste spel na tien balletjes nog geen een cijfer goed had, maar dat spel wel won en met de hoofdprijs er van door ging.

Na een korte pauze voor een toilet bezoek en het bijtanken van de koffie, dan wel thee, ging het weer van start. 

Rond 12:00 uur eindigde de Bingo. Iedere gast kreeg een mooi plantje van De Geranium mee, zodat er niemand zonder prijs naar huis ging.

De vrijwilligers zetten de tafels weer goed, zorgden voor de afwas en brachten de gasten weer naar huis. 

Een zeer geslaagde bingo ochtend, waarbij de gasten aangaven dat wat hun betreft dit wel vaker mag worden georganiseerd.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.