De Zonnebloem cappuccino test

Corona was ook de afgelopen augustusmaand een spelbreker om grootschalige activiteiten te organiseren voor onze deelnemers. Ook het weer speelde ons daarbij parten. Gelukkig konden onze vrijwilligers voor de augustus activiteit wel met hun gasten op pad. Zij konden in de Zuidplas op een terrasje naar eigen keuze genieten van een fijne cappuccino. Doel was om te achterhalen waar delekkerste cappuccino van de Zuidplas geschonken werd.

Voor deze test deden we net of alle horeca rond de Zevenhuizerplas en de RoodeLeeuw aan de ’s Gravenweg gewoon bij de Zuidplas hoort. Onze deelnemers waren zeer te spreken over de kleinschalige activiteit die coronaproof kon worden gedaan. Waar de één aangaf dat een cappuccino op zich al een traktatie is, vond de ander het uitje zelf het mooiste. Uiteraard beseffen wij natuurlijk ook dat in deze tijden het voor onze deelnemers extra moeilijk is om er op uit te gaan. Dat was nu precies de reden waarom deze activiteit was bedacht. De Zuidplas cappuccino test is uitgevoerd door de vrijwilligers en deelnemers van de Zonnebloem afdelingen Nieuwerkerk aan den IJssel én Moordrecht. Bijzonder was dat beiden afdelingen ieder een eigen favoriet bleken te hebben die in eigen dorp bleek te zitten. Afdeling Nieuwerkerk vond de cappuccino van Bakker Klootwijk in de Reigerhof het beste. Terwijl de afdeling Moordrecht de cappuccino van Meer Genieten aan de Dorpsstraat in Moordrecht de hoogste cijfers gaf. De testers van beide afdelingen testten op 6 punten, te weten:

– de smaak van de koffie,

– het opschuimen van de melk,

– het bijgeleverde koekje of chocolaatje,

– of er een figuurtje in de melk was gemaakt,

– of het kopje, schoteltje en lepeltje schoon waren en

– de prijs!

Geen van de ingeleverde resultaten waren negatief. Een voetbad dat één van onze testers had werd goed gemaakt door een ijsje, ‘omdat het zo warm was’. Daarmee ontving deze cappuccino wel bonuspunten natuurlijk! Ondanks de beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen, proberen we toch leuke en veilige acties te bedenken voor onze gasten. Heb je daar ideeën voor, neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen we kijken of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De vereniging bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Dit jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel haar 40 jarige jubileum. Op onze website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel staat een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.