Drukbezochte Koningsdag 2024: Nieuwerkerk was toe aan een groots evenement

Ondanks een regenachtige start weerhield het weer inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel niet van het vieren van Koningsdag. De traditionele Aubade, voor het eerst georganiseerd door de nieuwe Oranjevereniging: Nieuwerkerks Oranje, werd bijgewoond door burgemeester Weeber van Zuidplas en  markeerde het begin van de festiviteiten, begeleid door de vrolijke tonen van DrumFanfare DKV.

Gehuld in poncho’s, onder de paraplu trotseerden toch velen in de ochtenduren de traditionele kleedjesmarkt die aanvankelijk een wat rustige start kende vanwege de regen. De opzwepende klanken van DKV en de dansoptredens van Rend-Dance en eXplosion-Dance leken de regen te verdrijven want halverwege de ochtend brak de zon door wat de feeststemming alleen maar verhoogde.

Met kleurrijke kraampjes langs de Dorpsstraat en Kerklaan en enthousiaste verkopers die hun waren aanboden, was de kleedjesverkoop een groot succes. Van speelgoed tot kleding en zelfgemaakte lekkernijen, er was voor elk wat wils. Naast de kleedjesverkoop en muziek waren er ook tal van andere activiteiten te beleven, zoals spelletjes voor kinderen en diverse eetkraampjes.

Stichting Nieuwerkerks Oranje kan terugkijken op een zeer geslaagde dag waarbij het leek of Nieuwerkerkers meer dan toe waren aan een mooi en groots evenement.

Aubade
De regen tijdens de eerste uren van Koningsdag verliep nat. Dit weerhield in ieder geval niet de aubade gangers
muziekplein

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.