Parkeerplaatsen Zevenhuizerplas weer toegankelijk

De parkeerplaatsen  rondom de Zevenhuizerplas zijn vanaf vandaag ( vrijdag 14 augustus) weer opengesteld voor recreantenparkeerders.

Het afgelopen weekend nam de gemeente Zuidplas het besluit de parkeerterreinen rondom het water af te sluiten nadat een enorme toeloop er voor zorgde de nodige problemen ontstonden waarbij de corona maatregelen werden genegeerd. ‘onverantwoord druk’ benoemde burgemeester Han Weber de situatie aan de Zeverhuizenplas zaterdagmiddag. Zandbullets werden er zaterdagavond geplaatst waardoor parkeren niet meer mogelijk was.

De gemeente Zuidplas heeft de afgelopen dagen de situatie gemonitord en geconstateerd dat het nu minder druk op de stranden rondom de plas is waardoor de zandbullets nu verwijderd kunnen worden. De gemeente zal de komende periode de situatie blijven monitoren.

Facebook reacties

eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Parkeerplaatsen Zevenhuizerplas weer toegankelijk”

 1. Was denk ik beter geweest als ze dat maandag hadden gedaan. Ik woon in Nesselande aan de Zevenhuizerplas en de afgelopen week was het rustig. Maar vanaf vandaag zal het wel weer drukker zijn. Doordeweeks viel het wel mee, ondanks het mooie weer, maar nu het weekend weer voor de deur staat….

 2. Sigrid Fluit – Rotterdam – Sigrid is the proud owner of 'Taste of Yoga' in Rotterdam. Located in the Entrepot building near a beautiful city harbour. Due to corona she now offers yoga online. For several years Sigrid has been practicing yoga (Bikram, Hatha, Vinyassa, Yin and Nidra) and teaching for 2 years now. As she loves to travel as well, she organises yoga retreats in The Netherlands with Ellen - Wereld van Yoga. For requests, info on yoga retreats or yoga sessions, please contact her by mail sigrid@taste-of-yoga.com. Namasté!
  Sigrid

  Hoi Anne,

  Mag ik je iets vragen? Wij willen ook aan deze plas gaan wonen. Raad je dat aan? ik lees allerlei verhalen over ruziënde jongeren met veel overlast.

  Alvast dank voor je antwoord.
  Groeten,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.