Parkeerplaatsen Zevenhuizerplas weer toegankelijk

De parkeerplaatsen  rondom de Zevenhuizerplas zijn vanaf vandaag ( vrijdag 14 augustus) weer opengesteld voor recreantenparkeerders.

Het afgelopen weekend nam de gemeente Zuidplas het besluit de parkeerterreinen rondom het water af te sluiten nadat een enorme toeloop er voor zorgde de nodige problemen ontstonden waarbij de corona maatregelen werden genegeerd. ‘onverantwoord druk’ benoemde burgemeester Han Weber de situatie aan de Zeverhuizenplas zaterdagmiddag. Zandbullets werden er zaterdagavond geplaatst waardoor parkeren niet meer mogelijk was.

De gemeente Zuidplas heeft de afgelopen dagen de situatie gemonitord en geconstateerd dat het nu minder druk op de stranden rondom de plas is waardoor de zandbullets nu verwijderd kunnen worden. De gemeente zal de komende periode de situatie blijven monitoren.

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Parkeerplaatsen Zevenhuizerplas weer toegankelijk”

 1. Anne Spee-Frickus

  Was denk ik beter geweest als ze dat maandag hadden gedaan. Ik woon in Nesselande aan de Zevenhuizerplas en de afgelopen week was het rustig. Maar vanaf vandaag zal het wel weer drukker zijn. Doordeweeks viel het wel mee, ondanks het mooie weer, maar nu het weekend weer voor de deur staat….

 2. Sigrid

  Hoi Anne,

  Mag ik je iets vragen? Wij willen ook aan deze plas gaan wonen. Raad je dat aan? ik lees allerlei verhalen over ruziënde jongeren met veel overlast.

  Alvast dank voor je antwoord.
  Groeten,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.