75 jaar vrijheid in Capelle: Radio Capelle in gesprek

Radio Capelle staat zaterdag 15 augustus stil bij 75 jaar vrijheid in het koninkrijk der Nederlanden. Waar de Tweede Wereldoorlog in Nederland op 15 mei eindigde, duurde het in Nederlands-Indië tot 15 augustus tot de Japanse bezetter werd verslagen. Het actualiteitenprogramma IJssel-Nieuws zal hier volledig van in het teken staan en ook worden er twee speciale portretten uitgezonden.

Zaterdagochtend is er een extra uitzending van IJssel-nieuws (tussen 10:00 – 12:00), ondanks de zomerstop. Rob Nieuwveld praat met de gasten over oorlog, bevrijding en vrijheid, met o.a. Capellenaar Joop Bergman die het begin en einde van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam meemaakte, Henry Marotel die vertelt over zijn periode als ‘blauwhelm’ in Libanon. Ook is Leon Anink te gast, raadslid voor de VVD met herinneringen van zijn oma aan Indië en spreken we met Eddy Patty, raadslid voor Leefbaar Capelle, die in 1951 met zijn ouders vanuit de Molukken naar Nederland kwam en vertelt over vrijheid en de jaarlijkse herdenking op 15 augustus. Tenslotte verwachten we nog een gast met ervaringen in Nederlands Indië.

Zaterdagmiddag zendt Radio Capelle tussen 14:00 – 16:00 achtereenvolgens twee portretten van Capellenaren uit. Hierin vertellen Jacques Broeders (95) en Kees Houtman (90) over de oorlog in Nederland en hoe dit hun leven heeft beïnvloed. Deze portretten zijn geproduceerd door Gerard Deurwater en Lars Wijnhoven.

Radio Capelle is te beluisteren via 105.3FM, radiocapelle.nl en via de TuneIn-app.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.