Zevenhuizerplas overvol: gemeente bekeurt en sluit parkeerplaatsen

Het warme zomerweer met temperaturen in de Zuidplas van 34 graden zorgde er zaterdag 8 augustus voor dat velen verkoeling zochten in de diverse recreatiegebieden in de omgeving. En deze toeloop naar stranden en plassen zorgde voor de nodige problemen, zo ook aan de Zevenhuizerplas.

Waar aan de Rotterdamse kant de politie de Sicilië-boulevard afsloot voor doorgaand verkeer hadden de handhavers van de gemeente Zuidplas de handen vol aan de vele foutparkeerders nabij het strandje aan de kant van Zevenhuizen. Door de enorme toeloop van strandgasten waren de parkeerterreinen binnen mum van tijd bezet, waardoor vele auto’s in bermen langs de wegen werden geparkeerd wat tot gevaarlijke situaties leidden. Daarop besloten de handhavers tot het bekeuren van deze foutparkeerders, in totaal 80 verbalen.

De enorme drukte op de stranden rondom de plas zorgde er ook voor dat de naleving van de corona maatregelen werden genegeerd, ‘onverantwoord druk’ benoemt burgemeester Han Weber de situatie aan de Zeverhuizenplas zaterdagmiddag. Om de drukte een halt toe te roepen zijn op last van de burgemeester van de Zuidplas dan ook de parkeerplaatsen rond de plas vanaf zaterdagmiddag afgesloten d.m.v. zandbullets. Hoe lang deze afsluitingen gaan duren is onbekend.

foto: Raoul Verwey
Eerder in het nieuws

One Thought to “Zevenhuizerplas overvol: gemeente bekeurt en sluit parkeerplaatsen”

  1. Anne Spee

    Op zich prima, die afsluiting aan de Zuidplaskant, maar aan de Rotterdamse kant wordt het dan nog veel drukker. Heeft de gemeente Zuidplas overlegd met de gemeente Rotterdam hierover,want dat lijkt me wel raadzaam. Ik woon in Nesselande net als veel oud-Nieuwerkerkers, en aan het einde van de straat is de Zevenhuizerplas. Gegarandeerd dat het hier nog drukker wordt met geparkeerde auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.