Negatief zwemadvies ingetrokken Zevenhuizerplas

Het advies om tijdelijk niet het water in te gaan bij het strandje van de Zevenhuizerplas aan de Strandweg in Zevenhuizen is ingetrokken. En dat betekent dat zwemmen op deze locatie waarschijnlijk geen jeuk en/of huidirritaties meer zal kunnen opleveren. 

Eerder adviseerde zwemwater.nl  niet het water in te gaan. Aan het strandje aan de plas, waar naast het reguliere strand ook het nudistenstrand en hondenstrand zijn gelegen, zijn veel ganzen en eenden aanwezig. Mogelijk zou eerder een wormsoort die bij eenden en ganzen voorkomt een oorzaak kunnen zijn geweest. De larven van de worm kunnen irritatie geven aan de menselijke huid, wat dan weer resulteert in een allergische reactie: zwemmersjeuk.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.