Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk en Verburgh in evenwicht

Nieuwerkerk speelt opnieuw gelijk. In Poeldijk tegen Verburch kwam het voor de rust op voorsprong, maar zag deze snel na rust ongedaan worden gemaakt. De wedstrijd was een redelijk gelijkopgaande strijd en met name Nieuwerkerk kreeg in de slotfase kansen op meer, maar het vizier stond niet echt op scherp. Het gelijke spel in deze  wedstrijd, die onder leiding stond van de goed leidende scheidsrechter Omar Moussaoui, was dan ook de juiste afspiegeling.

Trainer Michel van Noort kon ook vandaag niet beschikken over Rowendey Schoop (schorsing) en Philippe den Hartog (knie), terwijl bovendien Tygo Letwory vanwege schoolverplichtingen niet inzetbaar was. Jens Goosens maakte vandaag voor het eerst dit seizoen zijn opwachting. Rens Blok en Marijn Langhorst begonnen vanaf de bank.

Nieuwerkerk kende een stroeve start. Het had in de tweede minuut zomaar achter kunnen staan, maar de lat bracht redding. Er zat veel ruimte tussen de linies en er werd vaak te snel voor de lange pass van achteruit gekozen. Met de felle wind tegen waren die in de meeste situaties een prooi voor de Poeldijkse defensie. Een domper bovendien was dat Bart Meeske al vroeg (14e minuut) met een hamstringblessure naar de kant moest. Xander Laanen was zijn vervanger. Toch nam Nieuwerkerk verrassend de leiding. Dat gebeurde na een half uur toen Jens Goosens met een diepe pass Stefan van der Vlegel weg stuurde. Die won het sprintduel van zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar voor de voeten van Jayson Vermeulen die vervolgens van dichtbij raak schoot. Bij de thuisploeg was de beste fase in de eerste helft intussen voorbij en Nieuwerkerk kwam nu ook wat meer op de helft van de tegenstander. Jens Goosens kwam in de 37e minuut in kansrijke positie, maar zijn schot had geen kracht en kon door de Poeldijkse defensie eenvoudig onschadelijk worden gemaakt. De thuisploeg deed op slag van rust iets terug, maar de kopbal werd door doelman Kevin de Geus knap gekeerd.

Met dezelfde elf begon Nieuwerkerk aan de tweede helft. De thuisploeg had al snel succes en schoot in de 49e minuut de gelijkmaker binnen. De achterhoede werd op snelheid geklopt en Verburch kwam vanuit deze aanval in vrije schietpositie en faalde dus niet. Nieuwerkerk leek snel hierop te antwoorden, echter het schot van Shane van den Engel verdween over het doel. Verburch probeerde in de fase erna door te drukken, maar de Nieuwerkerkse defensie hield de zaak goed onder controle. Mika van Eerten kwam na een uur spelen in het veld voor Jayson Vermeulen. Tot echte kansen kwam het aan beide kanten lange tijd niet. Nieuwerkerk hield nu wel ten opzichte van de eerste helft de tegenstander wat meer op eigen helft. De linies sloten nu ook beter aan. Met Marijn Langhorst en Rens Blok voor Kevin Kamerbeek en Stefan van der Vlegel zette Nieuwerkerk in de slotfase nog wel even aan. Het kreeg ook kansen op meer met bijvoorbeeld een goede kans voor Stefan van Diest in de 84e minuut. In de extra tijd forceerde Nieuwerkerk nog een paar corners, maar ook deze leverden geen succes op.

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek (80. Rens Blok) – Kas Hoenderop – Menno Homan – Vince van Dongen – Bart Meeske (14. Xander Laanen) – Shane van den Engel – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel (80. Marijn Langhorst) – Jayson Vermeulen (58. Mika van Eerten) – Jens Goosens.

Verslag: Paul van Leeuwen

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.