Montessorischool Nieuwerkerk wint wisselbeker Verkeersexamen Zuidplas

Op vrijdag 28 juni reikte wethouder Daan de Haas, samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) Zuidplas, de wisselbeker uit aan de school waarvan percentagegewijs de meeste leerlingen het verkeersexamen foutloos hebben afgelegd. Dit jaar was de Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel de trotse winnaar.

VVN Zuidplas organiseert het jaarlijkse theoretisch en praktisch verkeersexamen in de gemeente, in samenwerking met de politie en vrijwilligers. Scholieren van groep 7 en 8 van de basisscholen leggen op hun fiets een route af die hen door diverse lokale verkeerssituaties leidt, vergelijkbaar met wat ze in het dagelijks verkeer tegenkomen. Zowel opvallende als onopvallende controleurs registreren de verrichtingen van de leerlingen, waarna VVN samen met de politie de bevindingen beoordeelt.

Het doel van het verkeersexamen is om kinderen op een verantwoorde manier aan het verkeer te laten deelnemen. Door het behalen van het diploma tonen de kandidaten aan dat ze weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Voor deze groep is het ook belangrijk om buiten hun vertrouwde woon- en leefomgeving te wennen aan verschillende verkeerssituaties, omdat ze na dit schooljaar naar de middelbare school gaan. De route daarnaartoe kent vaak nieuwe en soms spannende situaties.

Met deze jaarlijkse traditie wordt niet alleen de verkeersveiligheid bevorderd, maar worden ook de leerlingen voorbereid op een veilige deelname aan het verkeer in hun toekomstige schoolomgeving. De Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft met trots de wisselbeker in ontvangst genomen, een erkenning voor hun uitstekende prestatie in verkeersveiligheid.

(Foto: PR Zuidplas)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.