Een nieuw jaar met kunst en theater bij galerie Mevrouw Boon in Moordrecht

In het eerste weekend van mei gaat de kleurrijke mini-galerie Mevrouw Boon in de Dorpsstraat van Moordrecht (nummer 60) weer open. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen tot en met december hun hart ophalen in het historische Ambachtshuis waarin Mevrouw Boon gevestigd is. Laat je verrassen door bonte kleuren, gekke vormen en eigenzinnige ideeën van kunstenaars als Angela Scholten, Saskia Hoeboer en Elly Swets. Of koop tickets voor het huiskamertheater boven de galerie, waar je intieme voorstellingen voor maximaal vijftien personen van spraakmakende theatermakers bijwoont. Zo is er dit jaar een voorstelling rondom de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo, komt de Rotterdamse theatercoryfee Marja van Katendrecht liedjes zingen en wordt het jaar afgesloten met een audiovisueel concert waarin het verborgen nachtleven van bloemen en planten wordt blootgelegd. Op www.mevrouwboon.nl vind je info, openingstijden en tickets.

Openingsvoorstelling ‘Belle of the Bijou’ op 3 mei

Het nieuwe seizoen trapt op vrijdagavond 3 mei af met een ontroerende theatermonoloog in het huiskamertheater. Actrice Judith van Gelder blikt als bioscoopkassière Belle na vijftig jaar trouwe dienst terug op haar leven met films als de bioscoop sluit. Ze herinnert zich talrijke Hollywoodfilms en de sterren daarin, maar ook haar leven als kassière. Met een schok beseft ze dat ze altijd in een bioscoop- en filmbubbel heeft geleefd. Met angst en beven vreest Belle de toekomst nu ze geen werk meer heeft. Door de spanningen en eenzaamheid beginnen in haar hoofd werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Vóór de monoloog geeft filmrecensent Jos van der Burg een korte inleiding over het fenomeen buurtbioscoop. Tickets zijn te verkrijgen via www.mevrouwboon.nl/belle-of-the-bijou. Kom je er niet uit? Stuur dan even een mailtje naar info@mevrouwboon.nl.

Artist in focus: Doreen van der Meer

Speciale aandacht gaat dit jaar bij Mevrouw Boon uit naar multidisciplinair kunstenaar Doreen van der Meer. In haar werk voeren surrealisme en erotiek de boventoon. Ze maakt schilderijen, textielkunst en is ook kunstperformer. In 2024 exposeert ze bij Mevrouw Boon meerdere van haar werken, cureert ze het werk van Monika Dahlberg en voert ze op zaterdagmiddag 18 mei tijdens Pinkst’Art haar absurdistische live performance *THE NEW ME* op.

Het vierde jaar Mevrouw Boon

Galerie Mevrouw Boon gaat dit jaar haar vierde jaar in. Wat in 2021 begon als een ludieke manier voor de kersverse bewoners van het Ambachtshuis, Ron Eikenhout en Jan-Pieter van IJzendoorn, om hun 15 m2 grote halletje een bestemming te geven, is inmiddels uitgegroeid tot een unieke plek waar iedereen kan (mee)genieten van het werk van beeldend kunstenaars en podiumkunstenaars. “Het is een leuke manier om dit bijzondere pand uit 1796, dat altijd van het dorp is geweest, openbaar te houden en regelmatig te delen met iedereen,” vertellen Ron en Jan-Pieter. “Kom daarom gezellig langs en neem ook nieuwe mensen mee. Iedereen is welkom!”

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.