Koningsdag in Zevenhuizen

Op zaterdag 27 april vieren we ook in Zevenhuizen weer uitgebreid Koningsdag. Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert van alles voor kinderen en volwassenen, dus er is voor iedereen wel iets te doen. De festiviteiten vinden allemaal in het centrum van het dorp plaats: in de Dorpsstraat, het dorpsplein (kruising van de Dorpsstraat en de Burgemeester Boerstraat) en het kinderplein (het pleintje aan de Raadhuishof, richting Kerkepad, dat aan het dorpsplein grenst, naast Fysiotherapie Groene Hart).

Om 7.30 uur verzamelen kinderen op het dorpsplein en maken tijdens de lawaaioptocht iedereen in het dorp wakker om Koningsdag te gaan vieren. De stoet van versierde fietsen die veel herrie maken vertrekt om 7.45 uur. Welke fiets is het mooist en welke maakt de meeste herrie? Kinderen tot 12 jaar kunnen een prijs winnen! Na de lawaaioptocht is de aubade, die start rond 8.30 uur, waarbij ook de burgemeester en wethouders aanwezig zullen zijn. We zingen het Wilhelmus en het lied van de Koningsspelen, Daba Die Daba Daa. De prijsuitreiking van de lawaaioptocht is na de aubade.

Voor kinderen is er een vrijmarkt. Zij mogen gratis hun spulletjes uitstallen op een kleedje in de kinderstraat (vanaf het dorpsplein tot aan Mainstreet) en voor een klein prijsje alles verkopen. Elders in de Dorpsstraat staan kramen met leuke koopjes en snuisterijen. Volwassenen die iets willen verkopen kunnen ook een kraam huren voor deze braderie.

Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen kinderen op het kinderplein spelletjes doen, zoals boter, kaas en eieren, zaklopen, ringgooien en op het springkussen. Bij de Oranjekraam zijn stempelkaarten kopen à € 3,50 óf 2 oranje munten. Bij elk spel krijgen de deelnemers een stempel en als ze alle stempels hebben verzameld krijgen ze een cadeautje. Zonder stempelkaart kost een spelletje € 0,50 óf twee blauwe munten.

Op het kinderplein kunnen kinderen zich ook laten schminken of een glittertattoo laten zetten. Dankzij verschillende sponsoren kunnen we dit gratis aanbieden. Nieuw dit jaar is het zweefballenspel: probeer zo snel mogelijk de bal van kegel tot kegel te laten zweven, zonder deze aan te raken.

Ballonnenclown Silly loopt in de Dorpsstraat rond en maakt de mooiste creaties van ballonnen. Daarnaast geeft zij drie jeer een goochelshow op het kinderplein en verbaast ze iedereen met haar trucs. Om 12.00 uur gaat de bar, de snackkraam en de muntverkoop op het dorpsplein open. Vanaf 15.00 uur treedt de band Kompakt op. Zij zorgen voor gezellige muziek en brengen de sfeer erin.

Het hele programma vindt je ook op onze website www.oranjezevenhuizen.nl en in het programmaboekje, dat in Zevenhuizen verspreid wordt. Neem het boekje vooral mee want met de code voorop maak je kans op €150,00!

07.00 uur                     Reveille blazen door trompettist Wiebe Kluvers vanaf de Hervormde kerktoren

07.30 uur                   Verzamelen voor de lawaaioptocht, dorpsplein

07.45 uur                   Vertrek lawaaioptocht

08.30 uur                   Lawaaioptocht terug, dorpsplein

08.30 uur                   Aubade en prijsuitreiking lawaaioptocht, dorpsplein

09.00 uur                   Braderie en vrijmarkt in de Dorpsstraat

09.00 – 17.00 uur       Kraak de Kluis, dorpsplein

10.30 – 14.30 uur       Ballonnenclown Silly, Dorpsstraat

11.00 – 14.00 uur       Schmink en glittertatoo’s, kinderplein

11.00 – 11.20 uur       Goochelshow clown Silly, kinderplein

11.00 – 15.00 uur       Kinderspelletjes, kinderplein

11.00 – 15.00 uur       Zweefballenspel, kinderplein

12.00 uur                   Bar en snackkraam open, dorpsplein

12.30 – 12.50 uur       Goochelshow clown Silly, kinderplein

13.30 – 13.50 uur       Goochelshow clown Silly, kinderplein

15.00 uur                   Livemuziek met band Kompakt, dorpsplein

17.30 uur                   Prijsuitreiking Kraak de Kluis, dorpsplein

18.30 uur                   Einde feestdag

Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert ieder jaar de activiteiten rond Koningsdag in Zevenhuizen. Meer informatie over Stichting Oranje Zevenhuizen en de activiteiten is te vinden op: www.oranjezevenhuizen.nl.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.