Reigerhof-kat Freddy wacht in Gouda op een nieuw baasje

Jarenlang het vertrouwde beeld in en het  winkelcentrum: Freddy de kat, maar sinds enige tijd is onze bekendste poezebeest niet meer te vinden in en om het winkelcentrum Reigerhof. Op de site van het dierenasiel in Gouda is te lezen dat de kat daar verblijft en op zoek is naar een nieuw baasje.

Het was met name op onze facebookgroep jarenlang een terugkerend onderwerp: Freddy.  Bij de ingang van het winkelcentrum naast het reisbureau begroette hij jarenlang het winkelend publiek. Altijd in voor een aai, kreeg met regelmaat wat lekkers van bezoekers en als Freddy lui was, dan zocht hij een warm plekje in het koopjesvak van de Kruidvat. Vele inwoners maakte zich geregeld druk, van wie is Freddy, heeft hij een huisje en een baasje en gaat het wel goed met Freddy.

Maar sinds enige tijd is het stil bij de entree van de Reigerhof. Op de site van het Dierenasiel is te lezen dat Freddy op zoek is naar een nieuw huis

Geregeld ruzie met je huisgenoot en kleine kinderen in huis die je veel te spannend vindt. Freddy voelde zich niet meer happy thuis en dus pakte hij zijn koffer en vertrok. Lange tijd heeft hij op straat geleefd en rond het winkelcentrum gehangen. Daar valt nog wel eens wat te vinden als je honger hebt en een aai over je bol van winkelend publiek is toch ook mooi meegenomen. Maar het verlangen naar een vaste stabiele en vertrouwde plek blijft natuurlijk. En dus is hij op zoek naar een huis waar geen andere dieren of kinderen zijn en waar hij wel nog lekker buiten op pad kan gaan, maar dan wetend dat hij een veilige haven heeft om naar terug te keren. Hij is een hele vriendelijke kater van 7 jaar. Aandacht vindt hij heerlijk en hij ligt ook gezellig op schoot. Alleen merken we nu dat hij wat gefrustreerd raakt omdat hij wat beperktere ruimte heeft daar hij andere katten niet zo leuk meer vindt. We hopen dan ook dat hij zo snel mogelijk een nieuwe kans krijgt op een rustige plek!

Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar onze katten te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat u en de kat een goede match zijn, verzoeken we u vriendelijk de algemene vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden en te mailen naar gouda@dierenbescherming.nl

-Wat zijn uw naam en telefoonnummer?

-Vertel iets over uw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden?

-Zijn er andere dieren in huis en zijn deze katten gewend? En wat zijn de leeftijden?

-Vertel iets over uw woonsituatie, Wat voor soort woning heeft u en heeft deze een balkon of een tuin?

-Gaat u binnenkort met vakantie?

De oude baasjes hebben op de fb groep ook gereageerd:

Ik reageer hier als oud baasje van Freddy een keer, en voorderest geef ik geen commentaar op mensen die het beter lijken te weten.

Freddy kwam al een aantal maanden niet meer thuis, en als hij af en toe nog wel thuis kwam was het blazen en slaan naar de kinderen met ze nagels, en vechten met onze andere kat.

We hebben Freddy vanaf zijn geboorte bij ons gehad, maar sindsdien we hiernaartoe verhuisd zijn en hij het Reigerhof ondekt heeft is dat in zijn gedrag allemaal veranderd.

Hoe komt dit? Doordat winkelend publiek, en dus ook de mensen die het hier schijnbaar beter lijken te weten hem bij het Reigerhof hem steeds eten gaven, en het ook geaccepteerd werd door de winkels dat hij daar maar in de schappen mocht liggen etc.

Op een gegeven moment mocht dit niet meer, en mocht hij zich van de beheerder van de Reigerhof ook niet meer in het winkelcentrum begeven. We hebben hier meerdere keren contact over gehad.

Omdat het winkelend publiek hem continue eten gaf, hebben wij ook een persoonlijke brief en bezoek gehad van de beheerder van de Reigerhof dat wij op zouden gaan draaien voor alle schoonmaak kosten omdat Freddy steeds overgaf van het vele voedsel. Hier thuis houden ging niet meer, dus hebben we in overleg met het Asiel, de dierenambulance en de dierenarts besloten om via het asiel een ander baasje te gaan zoeken voor Freddy.

Helaas is het zo gelopen en is onze andere kat gelukkig nog wel bij ons, die gaat prima met ons en de kids.

En stop aub met de verhalen van: Ze geven niks om het beestje, wat voor een mensen zijn dat, vergeet niet dat uiteindelijk zijn verandering in gedrag is gekomen door het voeren bij het winkelcentrum, ook al bedoelde jullie dit goed.

Dit proces kwa kosten etc heeft ons ook gewoon rond de €500,- euro gekost (Dierenambulance,Asiel etc) en dit geeft allemaal niks, wij hopen dat Freddy ook een leuk en gezellig huisje krijgt.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.