Werkbezoek fracties ChristenUnie/SGP Zuidplas aan Moerkapelle: “Versterk depositie van het dorpshuis Op Moer en zorg voor rust in de polders van Moerkapelle”

De gehele fractie van ChristenUnie/SGP Zuidplas bracht zaterdag 17 juni een bezoek aan het ‘Land van Belofte’ en aan Dorpshuis ‘Op Moer’ in Moerkapelle. Dit om inzicht te krijgen in wat er speelt in en rondom Moerkapelle.

Bij het ‘Land van Belofte’ is er gesproken met belangengroep Land- en Tuinbouw Vereniging de Rottepolders. Zij zien de ambities en de opgaven van het recreatieschap als een bedreiging voor
het voortbestaan van de agrarische sector in de polders van Moerkapelle en breder van heel Zuidplas. Onder andere het doortrekken van de Rottedijk (fietstracé verlengde Molengangenpad) naar het Bentwoud wordt als problematisch geduid. Tevens aanwezig was een afvaardiging van de bewoners van de Rottedijk. Zij zijn eveneens geen voorstander van het doortrekken van de fietsroute van Rotte naar het Bentwoud. Zij vrezen dat de verkeersveiligheid in het geding is, dat de wandelaar de dupe is en dat dat de rust verloren raakt.

Met een afvaardiging van het bestuur van ‘Op Moer’ is gesproken over de sociale functie van het dorpshuis. Dit is een belangrijke functie in Moerkapelle, omdat het dorpshuis een plek is voor jong en oud. Tal van activiteiten worden er georganiseerd en veel mensen weten het dorpshuis dan ook te vinden. Toch zijn er ook wel zorgen over de toekomst van het dorpshuis. Zo zijn er plannen voor renovatie van het gehele complex, maar door een stijgende rente en stijgende bouwkosten geeft dat de nodige uitdagingen. Daarnaast zou het dorpshuis graag zien dat ook de inwoners in de nieuwbouw in Moerkapelle ‘Op Moer’ goed weet te vinden. Het was voor de fractie van ChristenUnie/SGP een inspirerend en verhelderd werkbezoek.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.