EU-SGP’er Bert-Jan Ruissen bezoekt Moerkapelle en Waddinxveen

SGP-lijsttrekker Ruissen bracht zaterdag 25 mei een bezoek aan Erfgoed (Vloer-en waterspecialist voor de tuinbouw) in Moerkapelle en aan Bremmer Boomkwekerijen in Waddinxveen. Ruissen ging die middag op stap met verschillende SGP-raadsleden uit Zuidplas en Waddinxveen. De bezoeken waren onderdeel van een tuinbouw-tour langs duurzame en innovatieve bedrijven.

Ruissen: “We zien in Nederland steeds meer de discussie over de toekomst voor de land-en tuinbouw. Als het aan de SGP ligt is er een florerende toekomst voor deze prachtige sectoren en helpen we met goede randvoorwaarden deze sector verder in de eigen ambitie van verduurzaming. Naast een glastuinbouwsector voor de productie van groente, bloemen en planten heeft Nederland ook veel toeleverende bedrijven van deze sector. Deze internationaal georiënteerde bedrijven hebben een stabiele Nederlandse glastuinbouwsector nodig om te kunnen innoveren en deze techniek internationaal te kunnen vermarkten voor de duurzame productie van groente, bloemen en planten.”

Aansluitend was er een verkiezingsbijeenkomst georganiseerd bij Erfgoed in Moerkapelle. Op deze bijeenkomst spraken Martin van der Spek (SGP-ChristenUnie HHSK), Statenlid Gerard van de Breevaart (SGP Zuid-Holland) over de visie van de SGP op de ruimtelijke ordening binnen Zuid-Holland. Hierbij gaven zij aan dat er een strijd is om de ruimte. We willen immers heel veel; woningen, economische ontwikkeling, natuur, recreatie, natuur en ruimte voor de land-en tuinbouw. Het moet een goede balans zijn tussen economie en ecologie.

Bert-Jan Ruissen ging als hoofdspreker in op de visie van de SGP over het functioneren van de Europese Unie. Helder waren de speerpunten voor de SGP-lijsttrekker: Voor christelijke waarden, terug naar de kerntaken en ruimte voor ondernemerschap.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.