Burgemeester Zuidplas vol lof over regionale samenwerking opvang vluchtelingen

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk vangt 60 mensen uit Oekraïne op die volgens de afspraken tijdelijk hun intrek moesten krijgen in Zuidplas.

Burgemeester Han Weber: “Voor nu hebben wij binnen de gemeentegrenzen van Zuidplas te weinig ruimte om deze vluchtelingen een tijdelijke woning te bieden en zijn we zeer verheugd dat we een goede samenwerking hebben met de gemeenten om ons heen, zoals Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk. Vorige week waren we te gast bij de opening van de nieuwe locatie in Reeuwijk. Een prachtige plek waar nu 170 mensen wonen en die op termijn aan 320 ontheemden woonruimte zal bieden.

Onze gemeenteraad stelt zich zeer barmhartig op als het gaat om de opvang van ontheemden. Zo bieden we nu in Zuidplas aan 120 Oekraïners een dak boven het hoofd in De Oase. De tijdelijke inwoners van onze gemeente zullen overigens in het najaar verhuizen naar Kavel 13 aan de rand van bedrijventerrein Kleine Vink.” De burgemeester is de omliggende gemeenten zeer erkentelijk voor de fijne samenwerking, zodat vluchtelingen op een waardige wijze opgevangen kunnen worden.

Lees ook:

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.