Regels Stedelink zorgen voor onvrede bewoners Bomenflats

Het ziet er altijd zo gezellig uit, plantenbakken op de balkons, een uitdeel-boekenkast in de centrale hal of een bankje beneden om even uit te rusten. Toch is dit beeld in de Bomen Flats in Nieuwerkerk aan den IJssel binnenkort verleden tijd. Verhuurder Stedelink heeft de bewoners dringend verzocht alles te verwijderen, zo niet dan zou er een boete dreigen.

Veel bewoners kunnen er maar niet over uit. Jarenlang fleurde bewoners de eigen woonomgeving op. Met een plantje naast de voordeur, een bloembak aan de galerij of een minibibliotheek in de centrale hal. In een eerdere brief gericht aan de bewoners is er verzocht dit alles te verwijderen. De appartementencomplexen in de Bomenbuurt hebben gemeenschappelijke ruimtes zoals de entreehal, liften en galerijen. Huurders delen die ruimtes en moeten er (samen) voor zorgen dat de ruimtes voor alle bewoners, bezoekers, brandweer, politie en hulpdiensten toegankelijk zijn en dat er gebruik van kan worden gemaakt laat wooncorporatie Stedelink weten op vragen van JBN Nieuws.

Om overlast te voorkomen staat in de huurovereenkomst een verbod op het plaatsen van allerlei goederen op en in de gemeenschappelijke ruimtes. Deze bepalingen zijn niet bedoeld als betutteling of om huurders te plagen, maar zijn bedoeld om het complex voor iedereen leefbaar en veilig te houden. De bepalingen zijn niet nieuw, Stedelink en haar voorganger hebben hier altijd eenduidig en duidelijk beleid in gehad¨.

Sandra van der Woude, Stedelink
Bewoners worden verzogd de spullen weg te halen, zo niet, dan volgen

De nieuwe verhuurder Stedelink, verantwoordelijk voor onder andere de flats Beuk, Els, Populier en Linde heeft zich volgens enkele bewoners zichzelf nooit goed geïntroduceerd. ̈We hebben geen Welkoms-attentie gekregen met contactgegevens erop bv. Maar wel een dreigbrief dat alles op de galerij,  inham bij de liften alles weg moet. Waarom…dat staat niet in de brief en aan de telefoon wordt je ook niet goed te woord gestaan. Ook willen ze geen overleg met ons ,om eens dingen te kunnen zeggen,vragen en/of uit te spreken. Nu heeft niet iedereen alles weggehaald en zitten er nu stickers met bedragen op die wij als bewoner moeten betalen. Er staan nu bv kasten van bewoners die allang zijn overleden / verhuisd uit Nieuwerkerk. Niemand voelt zich geroepen om dit dan op te gaan ruimen naar grofvuil. Hoe dit gaat aflopen weet ik ook niet¨.

Flatbewoonster Anja verteld aan JBN Nieuws: ¨Als ze aan veiligheid willen denken is dat op sommige punten terecht maar dan kan je beter iemand aanspreken en uitleggen wat ze fout doen, dan bereik je veel meer In 1 flat heeft er iemand bezoek gehad van Stedelink met politie omdat de plantjes niet weg waren. In die zelfde flat staan er fietsen op de galerij (wat wel gevaarlijk is) die al letterlijk hinder zijn geweest voor de ambulance en die krijgt dan geen extra bezoek.  Waarom de een wel en de ander niet ,ik weet het niet¨.

Stil protest in de Bomenflat

De bepalingen gelden volgens Stedelink alleen voor de gemeenschappelijke ruimtes en niet voor het balkon.  Na een dringend brandweeradvies en klachten van hulpdiensten is Stedelink strenger gaan toezien op het naleven van de regels. Stedelink zegt te begrijpen dat sommige huurders dit niet prettig vinden ¨zij zien de gemeenschappelijke ruimtes als verlengstuk van hun woning en plaatsen er bijvoorbeeld fietsen, scootmobiels, planten, bankjes en vuilniszakken. In het belang van de veiligheid van alle bewoners hebben wij iedereen gevraagd om de spullen te verwijderen. Veel huurders gaven gehoor aan onze oproep, daar zijn we heel blij mee. Helaas blijven enkele huurders na herhaalde verzoeken weigeren¨.

Verder verteld Stedelink aan JBN Nieuws dat deze huurders geen boete krijgen, maar de kosten van het bedrijf dat Stedelink inhuurt om de spullen te verwijderen moeten betalen.

Swipe de foto: Waar eerder plantjes en bankjes de sfeer bepaalde is de gallerij nu een leegte

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.