Wethouder Schuurman opent 16 juni nieuwe locatie Boodschappenkast

De stichting Boodschappenkast Zuidplas biedt met een groep vrijwilligers geheel belangeloos hulp aan mensen die tijjdelijk niet rond kunnen komen. Het gaat om een doelgroep die niet in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank en daardoor tussen wal en schip dreigt te raken. 

Naast voedselvoorziening wordt ook steeds vaker ingespeeld op een bredere maatschappelijke invulling op het gebied van budgetbegeleiding, verduurzamingsprojecten, op-weg-naar-werk-trajecten, het uitdelen van gratis menstruatieproducten, het doorverwijzen naar professionals binnen het netwerk, etc. Alles gebaseerd op het meedenken en meehelpen om weer zelfvoorzienend te worden en de klant op eigen benen te laten staan. De klant bepaalt waarbij hij of zij hulp nodig heeft; de stichting biedt ondersteuning waar mogelijk. Door de jaren heen zijn er veel initiatieven geweest om de stichting Boodschappenkast Zuidplas financieel op de been te houden. De  stichting is volledig ondersteund met donaties en sponsoring en is dus geheel zelfvoorzienend.

Vanuit de gemeente of overheid wordt geen subsidie verleend. Gelukkig is er ruimhartige steun vanuit de gemeenschap, waardoor de hulp onverminderd kan worden voortgezet. Inmiddels is de stichting  niet meer weg te denken uit de Zuidplas gemeenschap en voorziet in een belangrijke ondersteunende taak. De vraag naar ondersteuning is de laatste jaren zelfs zó toegenomen, dat naar een grotere ruimte is gezocht om de voorraden overzichtelijker te kunnen opslaan en de distributie beter te kunnen organiseren. Dankzij de bereidwillige sponsorhulp van Danny van Vliet (jawel, de man die 2 jaar geleden met een 24-uurs fietstocht € 50.000,- aan sponsorgeld binnenhaalde) wordt ruimte ter beschikking gesteld in het A20 TradeCenter aan de Hoogeveenen in Nieuwerkerk a/d IJssel.

In dit gebouw is een magazijnruimte ingericht voor de opslag van voorraden waar voedselveiligheid en hygiëne gegarandeerd zijn. Er zijn ook inpaktafels opgesteld, zodat voedselpakketten overzichtelijk kunnen worden samengesteld. Op deze manier kan de verdeling van de voedselpakketten de komende jaren op een betere manier worden georganiseerd en voortgezet.  Ook is er ruimte beschikbaar om besprekingen, cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren.

Op vrijdag 16 juni zal de nieuwe ruimte van de  stichting  Boodschappenkast Zuidplas officieel worden geopend door Wethouder Jan Willem Schuurman van Zuidplas. Om 16:00 uur zal de wethouder de openingshandeling verrichten door de toegangsdeur naar de nieuwe ruimte van de  stichting  officieel te openen.
Stichting Boodschappenkast Zuidplas: een helpende hand van inwoners voor inwoners! Heeft u hulp nodig of wilt u hulp bieden? Kijk op: www.boodschappenkast.nl  voor contactgegevens en verdere informatie.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.