Actie ‘Hotwheels’ tegen voertuigcriminaliteit Zuidplas

Donderdagavond 8 juni een integrale actie tegen voertuigcriminaliteit plaats. Aan de actie genaamd ‘Hotwheels’, namen onder meer specialisten van de politie, het politie basisteam, de Omgevingsdienst Midden Holland (OMDH) Stedin en gemeente Zuidplas deel. Onder meer opvallende garagebedrijven en grote terreinen waar voertuigen voor stalling of handel aanwezig waren, werden gecontroleerd.

Mooi resultaat

De actie bleek niet voor niets. Op een locatie werd een voertuig aangetroffen, waarvan de kentekenplaten eerder aangetroffen zijn op een ander voertuig. Hier is vermoedelijk sprake van omkatten en diefstal van een ander voertuig. Het voertuig is direct meegenomen en afgevoerd. Onderzoek naar het andere voertuig loopt. Ook werden op dit terrein grote stapels kentekenplaten en een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Ook dat werd in beslag genomen en afgevoerd.

Bij een ander perceel waar luxe voertuigen gestald stonden, waren veel vraagtekens over de bedrijfsvoering. Op basis van de bevindingen lijkt sprake van malafide bedrijvigheid. Een wit-was-constructie wordt niet uitgesloten. Ook hier vindt nader onderzoek naar plaats. In andere panden bleek onder andere sprake van illegale bewoning, milieuovertredingen en ook de brandveiligheid was niet overal op orde.

Tip van oplettende ondernemer

Aan het einde van de middag werd het controleteam door een oplettende ondernemer getipt over een pand waar mogelijk illegale activiteiten zouden plaatsvinden. Er werd direct geschakeld en even later werd bij controle in het betreffende pand gevestigd aan de Hoogevenenweg in Nieuwerkerk, onder meer een opstelling waargenomen die gebruikt kan worden bij de productie van harddrugs. Ook over de bedrijfsvoering waarover verder geen mededelingen gedaan kunnen worden, waren veel vraagtekens. In deze zaak loopt onderzoek.

(Bron+foto: Handhaving Zuidplas).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.