Technisch Installatiebureau Van Wijngaarden bv sluit aan bij landelijk opererend bedrijf Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek BV neemt de bedrijfsactiviteiten van Technisch Installatiebureau Van Wijngaarden bv uit Nieuwerkerk aan den IJssel over. De totaalinstallateur die gespecialiseerd is in werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties, sluit per direct aan bij de landelijk opererende technisch dienstverlener. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van Hoppenbrouwers: ‘Groeien naar landelijke dekking met lokaal gewortelde vestigingen voor medewerkers, klanten en scholen’. Hoppenbrouwers groeit met de integratie van Van Wijngaarden naar 22 vestigingen verspreid over het land.

Pim Kooijman en Chantal Hoogendoorn, eigenaren van Van Wijngaarden geven aan: ‘In de afgelopen 115 jaar is Van Wijngaarden uitgegroeid tot een middelgroot installatiebedrijf met een rijke historie en een zeer goede reputatie in de markt. Ons bedrijf is goedlopend en financieel gezond. Kijkend naar de consoliderende installatiemarkt is het moeilijk om te bepalen wat een goed moment is om na te denken over mogelijke opvolging of dat je je organisatie verder gaat professionaliseren. Om de volgende stap te kunnen maken, zijn we op zoek gegaan naar een familiebedrijf met dezelfde bedrijfscultuur. Met de aansluiting bij Hoppenbrouwers zijn wij ervan overtuigd dat ons familiebedrijf in goede handen is. Zo kunnen we beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen in de markt, krijgen medewerkers meer ontwikkel- en doorgroeikansen en blijft de continuïteit voor de medewerkers en klanten ook in de toekomst gewaarborgd.’

Uitbreiding regio West
Ook Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers Techniek is enthousiast over de aansluiting: ‘De integratie met Van Wijngaarden is een mooie aanvulling op onze bestaande business in de regio West-Nederland. Wij zijn dan ook blij dat dit technische installatiebedrijf aansluit en deze regio komt versterken met hun kennis en ervaring in zowel werktuigbouwkundige- als elektrotechnische installaties. Als zelfstandige vestiging in deze regio behouden we de lokale en regionale geworteldheid voor zowel de medewerkers als klanten van Van Wijngaarden.’

Gevestigde naam

Technisch Installatiebureau Van Wijngaarden bv is al jarenlang een begrip in de installatiebranche en sinds 1908 gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Als totaalinstallateur biedt het bedrijf een compleet pakket van klimaat- en sanitaire installaties tot elektrotechniek. Bij het familiebedrijf werken dagelijks 40 gemotiveerde medewerkers aan uiteenlopende projecten. Naast het realiseren van nieuwbouw en renovatieprojecten in de utiliteitsbouw, is het bedrijf actief in service en onderhoud voor zowel de zakelijke- als particuliere markt. De technisch dienstverlener heeft een omzet van ruim 10 miljoen euro en een grote diversiteit aan opdrachtgevers zoals bouw- en aannemingsbedrijven, zorginstellingen, vastgoedbeheerders, scholen, bedrijfsleven, woningbouwcorporaties, (semi)overheid en particulieren.  ‘De klantvraag is afgelopen jaren enorm gegroeid en neemt nog steeds toe. Met de aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek kunnen we hier beter op inspelen. Ik denk dat wij een mooie aanvulling zijn op de bestaande business voor Hoppenbrouwers en dat we hiermee een geweldige stap voorwaarts zetten voor onze medewerkers en bedrijfsonderdelen’, aldus Pim Kooijman en Chantal Hoogendoorn.


Over Hoppenbrouwers Techniek
Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit 22 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De ruim 1750 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden. Hoppenbrouwers Techniek behaalde in 2022 een omzet van 313 miljoen. Voor 2023 verwacht het bedrijf te groeien naar een omzet van 380 miljoen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.