Zorgverzekering voor hoge medische kosten

Woont u in gemeente Zuidplas en heeft u hoge medische kosten? Dan is de collectieve zorgverzekering voor inwoners in de IJsselgemeenten voor u misschien een uitkomst. Ook is deze verzekering extra voordelig voor mensen die minder geld te besteden hebben. De gemeente betaalt namelijk mee als uw inkomen lager is dan 130% van de bijstandsnorm.

Speciaal voor inwoners van Zuidplas en omgeving is er het VGZ Rotterdampakket. Het is een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts.  Overstappen naar deze verzekering kan tot en met 31 december 2022.

Deze verzekering is vooral geschikt als u veel medische kosten heeft en een inkomen heeft tot 150% van de bijstandsnorm. U betaalt dan per maand een hoger bedrag, maar u heeft geen eigen risico van € 385. Is uw inkomen hoger dan 150% van de bijstand, dan is het eigen risico niet verzekerd. U kunt uw eigen risico wel in delen betalen. De gemeente betaalt € 28 mee als uw inkomen lager is dan 130% van de bijstandsnorm. Deze is uiteraard aanvullend op zorgtoeslag vanuit het Rijk.

Wethouder Jan Willem Schuurman: “Goede zorg vinden wij in Zuidplas uiteraard heel belangrijk. Maar zorg kost vaak ook veel geld. We willen niet dat mensen vanwege een laag inkomen hun hoge medische kosten niet kunnen betalen of niet meer naar de dokter durven vanwege de kosten. Daarom dragen wij een deel bij, vooral voor mensen met een laag inkomen en hoge medische uitgaven.” Hoeveel u mag verdienen om geen eigen risico te betalen en hoeveel de premie van de verzekering is, kunt u vinden op www.vgz.nl/ijsselgemeenten. Meer informatie kunt u ook opvragen via het gratis telefoonnummer: 0800 – 887 43 66 (op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur)

Weinig kosten? Andere goedkoper
Heeft en verwacht u in 2023 weinig medische kosten? Dan is een andere zorgverzekering meestal goedkoper voor u. Vergelijk altijd de premie en vergoedingen met uw eigen en andere verzekeringen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.