Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk ruim langs Slikkerveer

VV Nieuwerkerk was zaterdag 8 oktober over de gehele wedstrijd beter dan de ploeg uit Ridderkerk, maar het verzuimde in de eerste helft al het verschil te maken mede door een gemiste strafschop van Rowendey Schoop. Na rust kwam het verschil wel en was de eerste overwinning in de tweede klasse een feit.

Trainer Ron Luijten miste vanwege schorsing vandaag Rick Kramer en Rens Herweijer. Maurice Treffers keerde terug in de basis nadat hij het eerste duel tegen Pelikaan na vakantie vanaf de kant moest toekijken. Bilal Ouahabi begon op de bank.

In de eerste 10 minuten was het aftasten van beide kanten. Daarna nam Nieuwerkerk het heft in handen en zette het Slikkerveer op eigen helft vast. De voorsprong kwam al in de 11e minuut toen Stefan van der Vlegel, Shayron Curiël en Remco Langerveld elkaar gemakkelijk in de combinatie vonden. Alleen de afronding ging in drie pogingen, omdat de doelman van Slikkerveer niet direct wilde meewerken. Het was tenslotte Stefan van der Vlegel die de 1-0 op het bord zette. Nieuwerkerk bleef aandringen en het had uit een hoekschop van Remco Langerveld in de 14e minuut bijna opnieuw succes, maar Menno Homan zag zijn kopbal ternauwernood door de doelman van Slikkerveer onschadelijk worden gemaakt. Slikkerveer kwam in deze periode nauwelijks over de middenlijn, maar Nieuwerkerk wist de marge niet te vergroten. Zelfs niet toen Rowendey Schoop in de 25e minuut van de vandaag prima leidende scheidsrechter Michael Lindhout van elf meter mocht aanleggen na een snelle aanval via Remco Langerveld en Stefan van Diest, waarbij Rowendey Schoop als eindstation onderuit werd geschoffeld. Tegen de verhouding in stonden beide ploegen in de 38e minuut weer op gelijke hoogte toen Slikkerveer in een spaarzame aanval uit een in eerste instantie afgeslagen hoekschop doel trof.

Na rust eenzelfde spelbeeld, maar de eerste speldenprik kwam wel van de bezoekers. De inzet ging maar net langs de goede kant van de paal. Daarna was Nieuwerkerk dat stevig het heft in handen nam en tot het eindsignaal vasthield. Ondanks het soms wat lage tempo werd het meer en meer eenrichtingsverkeer. Shane van den Engel verving Remco Langerveld in de 57e minuut waardoor Philippe den Hartog een linie opschoof. Uit zijn hoekschop een minuut later kopte Maurice Treffers raak en kreeg Nieuwerkerk de verdiende voorsprong. Slikkerveer veerde even op, maar dankzij een knappe redding van Kevin de Geus bleef de voorsprong nu wel op het scorebord. In de 64e minuut bouwde Nieuwerkerk de voorsprong uit. Menno Homan had een prima dieptepass, Stefan van der Vlegel hield met het hoofd overzicht en zette Rowendey Schoop vrij voor de doelman die vervolgens keurig afrondde. Voor het laatste kwartier bracht trainer Ron Luijten een debutant binnen de lijnen. Shayron Curiël ging en O23 aanvaller Levi Sturm maakte zijn eerste minuten in het eerste elftal. Het werd een droomdebuut voor de jonge aanvaller want in de 83e minuut kopte hij een voorzet van Philippe den Hartog knap tegendraads achter de kansloze doelman van Slikkerveer. Het was een fase waarin Nieuwerkerk met name door Philippe den Hartog veel mogelijkheden via de zijkant creëerde, maar tot meer doelpunten kwam het niet. Nieuwerkerk was tevreden en spoelde daarmee de slechte beurt bij Pelikaan weg.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Philippe den Hartog – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel – Remco Langerveld (57. Shane van den Engel) – Rowendey Schoop – Shayron Curiël (74. Levi Sturm) 

Verslag: VVNieuwerkerk / Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl


Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.