Deelkast voor voor dorpsgenoten met een smalle beurs

Sinds deze week staat er een deelkast aan het Sterremos in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het doel van deze kast is om inwoners met een smalle beurs te kunnen ondersteunen met levensmiddelen.

De initiatiefneemster heeft als doelstelling om vooral houdbare levensmiddelen beschikbaar te stellen. ¨Er zijn steeds meer mensen die de eindjes moeilijk of niet aan elkaar kunnen krijgen, mensen slaan maaltijden over of maken zich zorgen hoe ze het eind van maand redden met de boodschappen. Zeker nu met de stijgende energielasten en de prijsstijgingen in de supermarkten¨.  Naast voedingsmiddelen bevat de kast ook geregeld verzorgingsproducten.

De zogenaamde weggeefkasten duiken steeds vaker op zo ook in de Zuidplas. De redactie van JBN Nieuws zou graag in kaart willen brengen waar inwoners die het nodig hebben terecht kunnen hiervoor. Beheert u een deelkast? wees vrij om hierover te berichten op onze Nieuwerkerkse dorps-facebookgroep Je Bent NIeuwerkerker.

Iedereen die het hard nodig heeft kan anoniem iets uit de kast halen.  De kast is te vinden aan het Sterremos 41.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.