Blik op vooruit met nieuwe Toekomstvisie Park Hitland

De Toekomstvisie van Park Hitland is toe aan vernieuwing en actualisatie. Het bestuur van Recreatieschap Hitland biedt de mogelijkheid om mee te denken over kansen en wensen voor de toekomst. Het doel is om eind dit jaar een herijkte, gemoderniseerde en gezamenlijk gevormde toekomstvisie voor de komende 10 jaar vast te stellen.

Recreatieschap Hitland biedt via twee opties kans om mee te denken. Deze week verschijnt op www.parkhitland.nl/toekomstvisie een online vragenlijst over diverse onderwerpen in de
Toekomstvisie. Alle inwoners van Zuidplas, Capelle aan den IJssel en Ouderkerk kunnen hierop reageren. Daarnaast ontvangen bewoners- en belangengroepen een uitnodiging voor twee meedenkavonden.

Een extern adviesbureau begeleidt de totstandkoming van een geactualiseerde versie van de Toekomstvisie. Hiermee krijgt de visie niet alleen input mee van omwonenden, frequente
gebruikers en andere respondenten, maar wordt de visie ook gekoppeld aan actuele beleidsthema’s zoals inclusiviteit, klimaat, sport en gezondheid. Met alle input kan het Algemeen Bestuur van het recreatieschap eind dit jaar een vernieuwde, gemoderniseerde en gezamenlijk gevormde Toekomstvisie vaststellen voor de komende 10 jaar.

Park Hitland is een geliefd recreatiegebied met veel vaste bezoekers, die de kans krijgen om opnieuw mee te denken. In 2016 en 2017 hebben gebruikers, bewoners en belangengroepen ook meegedacht over wensen voor het gebied. Dankzij die input zijn toentertijd diverse nieuwe voorzieningen gerealiseerd zoals bijvoorbeeld een waterspeelplaats, klimspeelplaats, vogeluitkijkpunt, omheinde honden prettuin en buurtmoestuin genaamd Ontmoetingstuin Hitland.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.