ChristenUnie/SGP Zuidplas: Detailhandel winkelgebieden Zuidplas onder druk

De raadsleden Verdoes en Snoei van ChristenUnie/SGP Zuidplas hebben vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. De fractie krijgt signalen dat de detailhandel in de winkelgebieden in Zuidplas meer en meer onder druk komt te staan.

Willem-Jan Verdoes (ChristenUnie/SGP): “De fractie van de ChristenUnie/SGP heeft zich de afgelopen jaren steeds ingezet voor het behouden en versterken van het winkelaanbod in de
verschillende dorpen. We zien dat de detailhandel steeds meer onder druk komt te staan door onder andere online winkels. ChristenUnie/SGP maakt zich zorgen over de toekomst- bestendigheid van onze winkelgebieden.”

Johan Snoei (ChristenUnie/SGP) vult aan: “Er zijn veel goede ondernemers in de winkelgebieden van Zuidplas. Zij verdienen blijvend onze steun. Maar we zien ook dat de leegstand van
winkelpanden toeneemt. De ChristenUnie/SGP wil graag weten wat de oorzaken zijn en hoe de gemeente kan bijdragen aan een toekomstbestendig winkelgebied. En we zijn benieuwd of en wanneer het college de campagne ‘Koop lokaal’ van start laat gaan.”

Naast de campagneactie, wijzen de fractieleden van ChristenUnie/SGP op een subsidie van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid heeft een subsidie ter beschikking gesteld van in totaal €100 miljoen. 1 Het ministerie verdeelt dit over verschillende indieningstijdvakken. De opening van het tweede indieningstijdvak vindt in het najaar van 2022 plaats. In onze gemeente zijn er volgens de fractie van ChristenUnie/SGP meerdere winkelgebieden die aandacht behoeven, denk hierbij aan de dorpsstraten van Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen en het Oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel. Van het college willen de raadsleden weten of zij bekend is met de subsidie en of zij voornemens is een aanvraag hiervoor te gaan indienen.

(kopfoto: Ter illustratie, Het voormalige supermarktpand in het Oude Dorp wat al een jaar leeg staat).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.