De beste limoncello-maker van de wereld opent nieuw bedrijfspand Hoofdweg Nieuwerkerk aan den IJssel

Dat de allerbeste limoncello van de wereld volgens kenners niet uit Italië komt, maar gemaakt wordt in het pittoreske Nieuwerkerk aan den IJssel in Nederland wist men in Nieuwerkerk natuurlijk al lang. Zaterdagmiddag 4 juni startte het bedrijf van Hidde de Groen (43) met een nieuwe fase, een nieuw bedrijfspand aan de Hoofdweg-Noord in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het pand werd op feestelijke wijze geopend door de burgemeester van Zuidplas, Han Weber.

Voor Hidde begon het Limoncello avontuur als een hobby  die eigenlijk iets uit de hand liep. ¨Italië is mijn tweede thuisland en ik houd van limoncello. Met een authentiek Italiaans recept ben ik mijn eigen Chiesanuova gaan produceren. Eerst nog voor eigen gebruik, maar al snel kwamen de eerste afnemers onder familie, vrienden en kennissen. ́ ́ Die vraag nam steeds verder toe. ,,Zoveel zelfs dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken. ́ ́

De limoncello van Chiesanuova uit Nieuwerkerk aan den IJssel werd in 2021 door een internationale vakjury uitgeroepen tot één van de allerbeste ter wereld. Bij de toonaangevende International Wine & Spirit Competition (IWSC) in Londen schaarde de groep likeur kenners het drankje tot de drie lekkerste limoncello’s.

En begin dit jaar kreeg het citroendrankje van Chiesanuova op de International Wine & Spirit Competition (IWSC) in Londen van de vakjury een gouden medaille. Het oordeel van de likeur deskundigen waren lovend: ‘Heel goed gemaakt, een geweldig voorbeeld in zijn soort’.

Het belangrijkste blijft volgens Hidde echter het vakmanschap. Zo koopt Chiesanuova de citroenen alleen in bij de beste bio-boer van Rotterdam, keurt Hidde ze met de hand én schilt hij de gele citrusvruchten zelf. Liefde die je volgens Hidde terug proeft in Chiesanuova.

Burgemeester van Zuidplas, Han Weber opent de productielocatie van de beste limoncello (volgens het panel internationale IWC) ter wereld.

Meer informatie: www.cnlimoncello.nl of https://www.chiesanuova.nl/

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.