Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk na zege op IJVV de Zwervers op koers voor de titel

Ondanks prima tegenspel voor rust van de degradatiekandidaat bleek in de tweede helft Nieuwerkerk toch een maatje te groot en won het uiteindelijk toch nog betrekkelijk eenvoudig met 4-0.  Er was zaterdag 14 mei opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Stefan van der Vlegel die tweemaal doeltreffend uithaalde en daarmee zijn totaal in deze  competitie op 24(!) bracht.

Trainer Ron Luijten had zijn selectie vandaag compleet, dus ook Bart Meeske en Roy de Oude waren weer van de partij. Laatstgenoemde startte wel vanaf de bank. Remco Langerveld keerde terug in het elftal. Bart Meeske nam de plaats in van Bilal Ouahabi.

Vanaf de aftrap verstopte IJVV de Zwervers zich geenszins en zocht het waar mogelijk de aanval. Het hield daarmee lange tijd gelijke tred met de thuisploeg dat moeite had in het eigen spel te komen. Bovendien was het in de eerste helft slordig in de afwerking. De Rotterdammers kregen de eerste kans de wedstrijd open te breken. In de 16e minuut waren ze dichtbij, maar doelman Kevin de Geus was attent en bracht redding. Daarna was het de beurt aan Nieuwerkerk, maar Rowendey Schoop en Stefan van der Vlegel verzuimden de trekker enkele keren over te halen. Na een half uur spel was het opnieuw IJVV de Zwervers dat twee grote kansen kreeg op de voorsprong, maar opnieuw niet wist toe te slaan. Op slag van rust kwam Nieuwerkerk alsnog op voorsprong. Een uitstekende aanval begon bij Remco Langerveld. Hij vond Stefan van der Vlegel met een strakke pass aan de rechterkant. Die speelde zich vrij en legde de bal op het hoofd van Rowendey Schoop en de prima doelman van de bezoekers was geslagen. Het rustsignaal van arbiter Joost Hoogerbrugge, die een makkelijke middag had in deze sportieve wedstrijd, klonk niet veel later.

Na rust keerde Remco Langerveld niet meer terug. Roy de Oude was zijn vervanger. Binnen tien minuten legde Nieuwerkerk de tegenstander over de knie. Eerst schoot Roy de Oude op aangeven van Stefan van der Vlegel binnen en nauwelijks twee minuten later was het Stefan van der Vlegel zelf na goed doorzetten van Jesse Asowata die de 3-0 hard en laag inschoot.

Na rust keerde Remco Langerveld niet meer terug. Roy de Oude was zijn vervanger. Binnen tien minuten legde Nieuwerkerk de tegenstander over de knie. Eerst schoot Roy de Oude op aangeven van Stefan van der Vlegel binnen en nauwelijks twee minuten later was het Stefan van der Vlegel zelf na goed doorzetten van Jesse Asowata die de 3-0 hard en laag inschoot.

Vervolgens stelde niet lang daarna Rowendey Schoop met een bekeken pass Stefan van der Vlegel in staat zijn tweede treffer van de middag te maken.

De wedstrijd leek na een uur spelen te zijn beslist. Nieuwerkerk nam wat gas terug . Bilal Ouahabi kwam voor de licht aangeslagen Jesse Asowata en even later kwam Rick Kramer voor Rowendey Schoop. Nieuwerkerk verzuimde in het verdere verloop de score uit te bouwen. Nieuwerkerk leek tevreden met de stand en drong niet meer echt aan. In de slotfase losten Kevin Kamerbeek en Kas Hoenderop nog Menno Homan en aanvoerder Bart Slob af. Nieuwerkerk weet met deze overwinning dat de titel en de zo begeerde promotie bijna een feit is. Volgende week bij FC IJsselmonde kan het zelfs officieus de titel binnen halen.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Maurice Treffers – Menno Homan (85. Kevin Kamerbeek) – Rens Blok – Bart Meeke – Bart Slob (85. Kas Hoenderop) – Jesse Asowata (60 Bilal Ouahabi) – Remco Langerveld (46. Roy de Oude) – Rowendey Schoop ( 70. Rick Kramer) – Stefan van der Vlegel 

Verslag: VV Nieuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.