Zuidplas-Sport: Sterk optreden CKV-Nieuwerkerk selectie tegen Unitas

Op een zonnig sportpark Kleine Vink werden zaterdag 14 mei twee topwedstrijden afgewerkt. Koploper Nieuwerkerk 2 ontving de nummer 2 Unitas en Nieuwerkerk 1 ging als nummer twee de strijd aan met koploper Unitas 1. Ondanks het gemis van enkele belangrijke krachten gaf de selectie van CKV Nieuwerkerk een sterk en duidelijk signaal af. Ondanks al het rumoer wil deze groep het seizoen goed afsluiten. Dat resulteerde in twee mooie overwinningen. Nieuwerkerk 2 heeft hierdoor zich grote kans op het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse en de bijbehorende promotie naar de Reserve Ereklasse. Nieuwerkerk 1 houdt de hoop op het kampioenschap in leven en staat nog maar 1 puntje achter op Unitas.

Nieuwerkerk 1 – Unitas 1 24-16 (rust: 9-5)

In de vooruitblik werd al gemeld dat Nieuwerkerk 1 het veldseizoen noodgedwongen moet afmaken zonder drie van haar vier vaste dames. Dames als Lotte, Nikita, Melissa en Eva grijpen daardoor nu (andermaal) hun kans en dat is mooi om te zien. Het geeft vertrouwen voor de toekomst. Het leverde, samen met de vaste krachten bij de mannen, afgelopen dinsdag ook al een 21-28 overwinning op Velocitas op. Thuis tegen Unitas is natuurlijk andere koek. Het verhaal van Unitas is bekend. Een prachtig seizoen in de zaal werd beloond met een promotie naar de Korfbal League. Op het veld speelde de ploeg uit Harderwijk tot nu toe ook ijzersterk met een 100% score uit 9 wedstrijden. De voorsprong op Nieuwerkerk was voorafgaand aan het duel drie punten. Winst in Nieuwerkerk zou Unitas met anderhalf been in de Hoofdklasse zetten. Voor Nieuwerkerk was het de laatste kans op succes. Het merendeel van het vaste team is bezig aan zijn voorlopig laatste maanden in het blauw/zwart, net als de coaches Leon en Jan. De vraag was; was de ploeg na al het rumoer van de afgelopen periode in staat om Unitas te verslaan?Het antwoord was overduidelijk ja. Nieuwerkerk speelde een zeer sterke wedstrijd en gaf Unitas geen schijn van kans. Het wegvallen van de druk leek een zeer ontspannen werking op de ploeg te hebben. Er werd frivool aangevallen en zeer geconcentreerd en goed verdedigd. In de beginfase ging het nog wel gelijk op, maar Unitas had meer moeite om te scoren dan Nieuwerkerk. De nieuwe dames in Nieuwerkerk 1 speelden alsof ze er al jaren speelden. En het is leuk om te zien dat Lotte Dingjan de aanvallende uitblinkster was met 5 goals uit 12 pogingen. Ze was een plaag voor haar persoonlijke tegenstander en verdedigde aan de andere kant ook nog eens heel sterk tegen Ineke de Boer. Laura v.d. Linden speelde met name de eerste helft een dijk van een wedstrijd en Eva Boeter en Melissa v.d. Velde speelde ook heel sterk. De mannen van Nieuwerkerk konden profiteren van hun spel en leefden zich dan ook uit. Bij rust was de stand 9-5 in het voordeel van Nieuwerkerk.In de tweede helft gingen alle remmen los bij Nieuwerkerk. Alle frustraties van de afgelopen maanden werden weggespeeld in een ontzettend goede tweede helft. Uitblinker Koen Collee scoorde een paar prachtige treffers waarbij zijn doorbraak het hoogtepunt was. Jop Brouwer was werkelijk overal in de lucht en op de grond en scoorde ook op fraaie wijze. Het gat met Unitas liep zelfs uit naar 10 punten verschil. De ene goal was nog mooier dan de andere en de eindstand werd 24-16. Het onderling verschil is overduidelijk in het voordeel van Nieuwerkerk na de 17-15 nederlaag eerder in Harderwijk.Een dubbel gevoel na een prachtige middag. Eindelijk werd weer eens duidelijk hoeveel talent en potentie we op het veld hebben staan. Het maakt het zuur om te beseffen dat dit ook eerder had gekund en dan had alles er nu heel anders uit gezien. Het is niet anders. Daar doe je niks meer aan.

Vooruitkijken. Dat doen deze spelers en coaches en die willen graag met een kampioenschap afscheid nemen. Nog vier rondes te gaan. De achterstand op Unitas is 1 punt. KVS staat ook maar 2 punten achter op Unitas. Nieuwerkerk speelt nog tegen BEP, OVVO, KVS en VEO. Unitas heeft de komende twee weken nog twee lastige tegenstanders in GKV en KVS. Zaterdag as Nieuwerkerk thuis tegen BEP.

Doelpunten Nieuwerkerk 1: Koen Collee 6, Lotte Dingjan 5, Laura v.d. Linden 4, Jop Brouwer 4, Dani Hoogendoorn 3 en Niels Stuurstraat 2

Nieuwerkerk 2 – Unitas 2

Nieuwerkerk 2 heeft natuurlijk ook last van de damesperikelen bij Nieuwerkerk 1. Zij moeten nu veel van de dames afstaan aan het eerste. Ook dat geeft nieuwe mensen een kans. Mensen op wie we volgend jaar ook kunnen rekenen en bouwen! Mooi dat Nieuwerkerk 2 afgelopen dinsdag, ondanks het afstaan van ook wat heren aan Nieuwerkerk 1, zo dik in Eindhoven wist te winnen. Koploper met 15 uit 9. Nummer 2 Unitas op bezoek met 12 uit 9. Ook Nieuwerkerk 2 speelde een sterke wedstrijd. In de eerste helft werd een mooie voorsprong van vier punten gepakt tegen Unitas 2 (11-7). Unitas kwam goed terug in de tweede helft en wist Nieuwerkerk tot op 1 punt te naderen. Mede door een prachtige goal van uitblinker Bart Huijser nam Nieuwerkerk 2 weer afstand om uiteindelijk met 17-14 te winnen! De stand in de Reserve Hoofdklasse is nu heel gunstig voor de koploper. Nieuwerkerk heeft 17 punten. Unitas is de nummer 2 met 12 punten. KVS 11, DVS, Dalto en  GKV 10. De komende twee weken speelt Nieuwerkerk 2 tegen de nummer 7 en 8 van de ranglijst. Eerst thuis tegen BEP en dan uit naar OVVO. Drie punten uit die twee duels zijn voldoende voor het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse. Dat zou een prachtige prestatie zijn van vertrekkend coach Tom v.d. Burgt en zijn spelers. Eerst zaterdag thuis om 14.00u tegen BEP 2.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.