Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk laat Zwarte Pijl langszij komen

Nieuwerkerk liep in de race om de titel onnodig schade op tegen Zwarte Pijl. Het spel was verre van goed, maar desondanks creëerde het met name na rust voldoende kansen de wedstrijd op slot te gooien. Zwarte Pijl wist nauwelijks gevaar te stichten, maar scoorde uit het niets de gelijkmaker en wist in de eindfase voldoende het spel te ontregelen om de 1-1 over de streep te trekken.

Trainer Ron Luijten kende geen blessures en zag ook geen noodzaak na de overwinning van vorige week zijn basiself te veranderen. Dus Roy de Oude begon opnieuw vanaf de bank.

Ondanks het matige spel van Nieuwerkerk kreeg het al in de 9e minuut een dot van een kans de score te openen. Rick Kramer vond Rowendy Schoop bij de tweede paal en die zag zijn inzet van dichtbij over het doel verdwijnen. Daarna ontspon zich een strijd die veel deed denken aan die tegen Den Bommel vorig weekend. Veel fysiek en opportunisme waardoor Nieuwerkerk nauwelijks aan het eigen spel toekwam. Bovendien werkte opnieuw de grasmat ook niet echt mee tot echt combinatievoetbal te komen. Pas in de 31e minuut stichtte Nieuwerkerk opnieuw gevaar. Remco Langerveld trof met een bekeken schuiver de paal en de terugspringende bal kon vervolgens door Rick Kramer niet langs de doelman van de thuisclub worden gewerkt.

Op slag van rust wist Nieuwerkerk alsnog op voorsprong te komen. Remco Langerveld bereidde voor en Stefan van der Vlegel zette de 0-1 op het scorebord.

Na rust kwam Nieuwerkerk wat feller uit de startblokken. Op aangeven van Shane van den Engel kreeg Bart Slob al snel een prima kopkans, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. In de fase erna verzuimde met name Stefan van der Vlegel tot tweemaal toe de marge te vergroten en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De normaal gesproken trefzekere aanvaller schoot nu in riante positie beide keren naast het doel. Intussen had Rick Kramer zijn plaats afgestaan aan Roy de Oude. Even later maakte Rowendy Schoop plaats voor Jens Goossens. En wat niemand verwacht, gebeurt dan toch in de 77e minuut. Eén uithaal bleek voldoende om de stand weer in evenwicht te brengen. In de minuut erop leek de 2-1 te vallen, maar Roy de Oude wist goed voorbereidend werk van Jens Goossens niet te verzilveren. In een mêlee van spelers rolde de bal voor de thuisploeg in de goede en voor Nieuwerkerk in de verkeerde richting. Jesse Asowata kwam nog voor Remco Langerveld, maar ook dat mocht niet meer baten. Nieuwerkerk probeerde en Zwarte Pijl ontregelde en scheidsrechter van Gurp telde wel keurig alle tijd, besteedde veel tijd aan diverse discussies te leiden, maar de vele onderbrekingen haalde tevens het ritme uit de wedstrijd. Onnodig puntenverlies, maar de marge van zes punten met SSS moet in de laatste vijf duels toch voldoende zijn. LMO (verlies) en De Jonge Spartaan (gelijkspel) die bovendien elkaar in de volgende speelronde elkaar treffen, lijken nu afgehaakt.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Bart Slob – Bart Meeske – Rick Kramer (58. Roy de Oude) – Stefan van der Vlegel – Remco Langerveld (80. Jesse Asowata – Rowendy Schoop (75. Jens Goossens) 

Verslag : VV Nieuwerkerk/Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.