Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk in eigen huis geklopt door LMO

Deze maand verloopt desastreus voor Nieuwerkerk. Het heeft in maart de riante voorsprong als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Het overvolle programma eist duidelijk zijn tol, maar bovendien is het goede combinatiespel van voor die tijd grotendeels uit de ploeg verdwenen. Nieuwerkerk zal zich snel moeten herpakken, want anders is het straks de huilende derde nu SSS in verliespunten er beter voorstaat en LMO intussen op 1 punt is genaderd.

Roy de Oude keerde na ziekte terug in de basis. Bart Meeske moest in de warming-up geblesseerd afhaken, terwijl trainer Ron Luijten nog altijd niet kon beschikken over de geblesseerde Maurice Treffers en Stefan van der Vlegel. Doelman Kevin de Geus keerde wel terug na een schouderblessure, maar startte niet in de basis. Daarnaast zaten Bilal Ouahabi en Kas Hoenderop op de bank.

De openingsfase was duidelijk voor de bezoekers. Het resulteerde in een paar hoekschoppen, maar echt gevaarlijk werd het niet voor doelman Roy Spierings. Aan de andere kant kwam na de openingsfase het meeste gevaar van aanvalsleider Rowendy Schoop die menig pittig duel uitvocht met het sterke centrale duo van LMO. In de 27e minuut was LMO dichtbij de openingstreffer, maar Roy Spierings redde fraai. Dat doelpunten schaars zouden zijn in deze wedstrijd lag wel in de lijn van de verwachting. Beide ploegen kregen tot op vandaag weinig tegentreffers in de competitie. LMO hanteerde regelmatig de lange bal van achteruit en Nieuwerkerk ging daar in mee, waardoor het spel van de thuisploeg er niet beter van werd. Bovendien had het grote moeite in deze samenstelling aan te sluiten, waardoor met name beide spitsen nauwelijks konden worden bereikt.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en toen LMO vanuit een hoekschop in de 54e minuut koppend toesloeg, moest Nieuwerkerk in de achtervolging en stuitte het keer op keer op de sterke defensie van de bezoekers. In de 75e minuut moesten Remco Langerveld en Jesse Asowata naar de kant en werden vervangen door respectievelijk Mike Janssen en Jordy Craanen. Met nog een extra aanvallende kracht in de persoon van Wouter Ooms voor verdediger Rens Blok begon Nieuwerkerk aan een slotoffensief. Een prima individuele actie van Rowendy Schoop maar geen vervolg voor het doel. Een solo van Roy de Oude vanaf de linkerkant, gestuit door de LMO doelman en een schot van Jordy Craanen. Verder kon Nieuwerkerk aanvallend geen echte vuist maken tegen de sterke en solide verdediging van LMO.

Opstelling: Roy Spierings – Shane van den Engel – Valentijn Kittel – Menno Homan – Rens Blok (80. Wouter Ooms) – Bart Slob – Jesse Asowata (75. Jordy Craanen) – Rick Kramer – Remco Langerveld (75. Mike Janssen) – Rowendy Schoop – Roy de Oude

Verslag: VV Nieuwerkerk/Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerk

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.