Drie overheden werken samen aan een toekomstbestendig veenweidegebied

Gedeputeerde Meindert Stolk, wethouder Jan Verbeek en hoogheemraad Martin van der Spek hebben woensdag 30 maart officieel de samenwerking voor een toekomstbestendig veenweidegebied in een Bestuursovereenkomst (BOK) vastgelegd. Het veenweidegebied nabij Moordrecht in de Zuidplaspolder is het diepst gelegen bodemdalingsgebied en vraagt om een nieuw duurzaam toekomstperspectief voor alle belanghebbenden. Een omslag die nog niet eerder is gedaan in Nederland.

Concreet willen de drie overheden – de provincie Zuid-Holland, de gemeente Zuidplas en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard – deze omslag in een onderlinge samenwerking realiseren, én in samenwerking met bewoners en bedrijven in en rond het gebied. Momenteel wordt een Ontwikkelplan opgesteld met een uitvoeringsagenda.

Meer informatie over het veenweidegebied Kijk op www.veenweidezuidplas.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.