Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk laat opnieuw punten liggen

Ondanks twee prachtige treffers van aanvalsleider Rowendy Schoop wist VV-Nieuwerkerk zaterdag 27 maart tot tweemaal toe de voorsprong niet vast te houden. Het overvolle programma begint duidelijk zijn tol te eisen. Niet verwonderlijk, maar de bond heeft nu eenmaal gekozen voor het uitspelen van het volledige programma en daar moeten we ons bij neerleggen of we er nu achter staan of niet.

Trainer Ron Luijten moest opnieuw flink improviseren. Maurice Treffers, Kevin de Geus en Stefan van der Vlegel waren vanwege blessures niet inzetbaar. Daarnaast ontbrak ook Roy de Oude vanwege ziekte.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. De Jonge Spartaan kwam duidelijk om niet te verliezen en bij Nieuwerkerk ontbrak zeker in de eerste helft de echte scherpte. Toch nam de thuisploeg de voorsprong. In de 13e minuut bracht Remco Langerveld met een lepe steekbal Rowendy Schoop in stelling. Die draaide weg van zijn tegenstander en kogelde snoeihard binnen. Vijf minuten later dacht Nieuwerkerk de marge uit te breiden toen nu Rowendy Schoop in een een-twee combinatie Remco Langerveld bediende. Scheidsrechter van Vugt werd echter opzichtig in de steek gelaten door de assistent aan de lijn die daarmee zijn eigen ploeg voor een 2-0 achterstand behoedde. Kennelijk putten de bezoekers hieruit de moed om de aanval te zoeken, want het kreeg na eerst de paal te hebben geraakt in de volgende aanval vlak erna opnieuw de kans en die werd benut. Hierbij zag de verdediging van de thuisploeg er niet goed uit. Beide ploegen hielden elkaar in het restant van de eerste helft verder in evenwicht. Slechts een vrije trap van Rick Kramer in de 25e minuut (net naast) is het vermelden waard. 

Na rust kwam Nieuwerkerk scherper uit de kleedkamer en zette nu meer druk naar voren. Remco Langerveld was in de 48e minuut dichtbij, maar de doelman van de bezoekers hield zijn doel schoon. In de 63e minuut kwam Rens Blok (hersteld van blessure) voor Kevin Kamerbeek die niet verder kon. Nieuwerkerk had nu het spel in handen en kwam in de 72e minuut opnieuw op voorsprong. Uit de hoekschop van Remco Langerveld kopte Rowendy Schoop schitterend raak en zette met zijn tweede treffer van de middag de 2-1 voorsprong op het scorebord.

Toch genoot de thuisploeg opnieuw niet lang van de voorsprong. Het ging terug en nauwelijks vijf minuten later kwam de ploeg uit Middelharnis voor de tweede keer langszij. Scheidsrechter van Vugt werd nu wel aan de lijn door de de assistent correct bijgestaan. De vlag bleef op randje buitenspel omlaag. Bart Slob was in de 79e minuut nog dichtbij met een kopbal uit een hoekschop van Rick Kramer. Ook hij moest in de 81e minuut naar de kant. Voor hem kwam Jens Goosens. Trainer Ron Luijten wisselde middenvelder Bilal Ouahabi nog voor een extra aanvaller. Mika van Eerten uit O23 maakte hiermee zijn debuut. In de slotfase was De Jonge Spartaan zelfs dichtbij een grotere stunt, maar jubilaris Roy Spierings (100 duels) redde met een katachtige reactie.

Opstelling: Roy Spierings – Kevin Kamerbeek (63. Rens Blok) – Kas Hoenderop – Bart Meeske – Menno Homan – Bilal Ouahabi (88. Mika van Eerten) – Bart Slob (81. Jens Goosens) – Shane van den Engel – Rick Kramer – Remco Langerveld – Rowendy Schoop

Verslag: VV NIeuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.