Rabobank transformeert sneller dan verwacht tot noodopvanglocatie (video)

Vanuit de rijksoverheid hebben alle 25 veiligheidsregio’s de opdracht gekregen in beginsel ieder 2000 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Dit betekent dat de gemeente Zuidplas ongeveer 120 vluchtelingen gaat opvangen. Voor de opvang wordt het voormalige Rabobankgebouw aan de J.A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel op dit moment verbouwd tot noodopvanglocatie. Eerder berichtte de gemeente dat de herinrichting ongeveer 8 weken in beslag zou gaan nemen. Echter door de inzet van de eigenaar Stebru, de betrokken aannemers, de vele vrijwilligers en meevallers binnen het project, wordt de noodopvanglocatie naar verwachting op vrijdag 8 april opgeleverd.

Op maandag 14 maart startte de gemeente Zuidplas met de werkzaamheden. Met behulp van veel vrijwilligers is het gebouw inmiddels leeggehaald en kan er begonnen worden met de inrichting. Deze bestaat onder andere uit het plaatsen van wanden zodat er meer-persoons kamers, speelruimtes en gemeenschappelijke woonkamers worden gecreëerd. Er was even twijfel over de staat van het aanwezige ventilatiesysteem, maar na grondig onderzoek is gebleken dat deze nog prima werkt. En met deze meevaller is een opleverdatum van 8 april realistisch geworden.

Informatieavond voor heel Zuidplas
De gemeente kan zich voorstellen dat inwoners uit heel Zuidplas meer willen weten over de voortgang van het project, wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de opvang van vluchtelingen en hoe inwoners eventueel een bijdrage kunt leveren. Daarom organiseert de gemeente op donderdag 31 maart om 20:00 uur een digitale informatiebijeenkomst om alle inwoners en ondernemers van Zuidplas bij te praten. Uiteraard is er tijdens deze avond de mogelijkheid vragen te stellen en ideeën te delen. Aanmelden voor deze avond graag via noodopvang@zuidplas.nl.

De noodopvanglocatie heeft nog geen naam
De gemeente vindt het belangrijk dat het gebouw aan de J.A. Beijerinkstraat een passende naam krijgt. Daarom vraagt de gemeente alle inwoners van Zuidplas mee te denken over een naam. Zij is op zoek naar een naam die past bij deze locatie. De beste passende inzending wacht een leuke verrassing. Inwoners van Zuidplas die mee willen doen vinden meer info op:
www.maakzuidplas.nl/prijsvraagnaamopvanglocatie.


Bij mogelijke crisisnoodopvang in Sportcentrum Zuidplas blijft het zwembad open
Op dit moment is er geen aanleiding om in Sportcentrum Zuidplas crisisnoodopvang te realiseren. De gemeente heeft wel alle draaiboeken klaarliggen om de hal snel in te richten als kortdurende opvanglocatie. De gemeente en de Sportstichting kregen de afgelopen weken veel vragen over de sluiting van het zwembad, mocht het zo zijn dat Sportcentrum Zuidplas ingericht moet worden voor een kortdurende crisisopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In samenspraak met de beheerder van het zwembad en het Sportcentrum Zuidplas heeft de gemeente een oplossing gevonden waardoor het zwembad open kan blijven. Er wordt, indien de crisisnoodopvang start, een aparte toegang voor de gebruikers gemaakt. Vanuit het sportcentrum kan de toegang naar het bad worden gesloten zodat de (jonge) kinderen onder de vluchtelingen veilig zijn en de zwemlessen voor de lokale kinderen gewoon doorgaan.

lees ook: https://jebentnieuwerkerker.nl/2022/03/19/voorbereiding-noodopvang-vluchtelingen-nieuwerkerk-aan-den-ijssel-in-volle-gang/

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.