Zuidplas-Sport: VV-Nieuwerkerk herstelt zich tegen VVOR

Drie dagen na de kraker tegen SSS ging VVNieuwerkerk op bezoek bij VVOR. Opnieuw kon trainer Ron Luijten niet zijn basiself binnen de lijnen brengen.

Keeper Kevin de Geus werd vervangen door Roy Spierings, voor de afwisseling mocht Shane van den Engel de rechtsback-positie bekleden en werd Maurice Treffers centraal achterin vervangen door Kas Hoenderop. Bart Meeske en Menno Homan vulden de achterhoede aan. Wel deed Remco Langerveld vanaf het begin mee en nam Stefan van de Vlegel plaats op de bank.

Na aftasten van beide kanten in de 1e tien minuten van de wedstrijd waarbij Nieuwerkerk doortastender was, werd Rowendey Schoop vanaf het middenveld (de hardwerkenden Bilal Ouahabi, Bart Slob en Rick Kramer) met 2 man in zijn rug aangespeeld. Met een leep passje door het midden bracht hij Remco Langerveld, die de bal prachtig in de rechter benedenhoek schoot voor de 0-1, vrij voor de keeper. Het spel golfde op en neer waarbij aan beide zijden kansen ontstonden. Het viel op dat scheidsrechter Monteny de makkelijk voor buitenspel vlaggende assistent van VVOR vaak in het gelijk stelde. Dit tot ergernis van enkele Nieuwerkerk-spelers. Het eerste geel aan Nieuwerkerk-kant was voor Rowendey Schoop. Uit frustratie schoot hij de bal in het doel nadat hij in de ogen van de scheidsrechter een overtreding had begaan. Dit nadat daarvoor op hem diverse vertredingen waren gemaakt waar niets mee gebeurde. In de 40e minuut kreeg een VVOR-aanvaller een dot van een kans. Zijn schot werd door een van de Nieuwerkerk-verdedigers van richting veranderd, maar Roy Spierings was er als de kippen bij om de bal onder de lat vandaan over te tikken.

Een minuut later kreeg Roy de Oude (met Rowendey Schoop naast zich) de mogelijkheid om de score voor Nieuwerkerk te verhogen. Helaas werd zijn inzet door de keeper gestopt. Weer een minuut later legde Roy wel de bal op Rowendey maar toen kon de keeper opnieuw handelend optreden. Na een afgeslagen corner (44e minuut) trachtte de rechteraanvaller van VVOR de bal bij de 2e paal binnen te schieten. Roy Spierings zag het schot laat, maar zijn reactie was katachtig. In de blessuretijd voor rust kreeg oud-Nieuwerkerker Zarks de mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar hij schoot naast en daarna schoot aanvoerder Golic van VVOR na een uitglijder van Remco Langerveld over het doel. De rust brak aan met 0-1.
Na de thee opende VVOR met meer druk naar voren. Hierdoor ontstond aan de andere kant meer vrijheid voor de Nieuwerkerk-aanvallers.

In de 9e minuut na rust na een afgeslagen aanval met een voorzet van Rowendey Schoop kwam de bal voor de voeten van Remco Langerveld die opnieuw doeltreffend in de rechter benedenhoek uithaalde. 0-2. Het spel golfde opnieuw op en neer.

Na ongeveer een kwartier moest Bart Meeske zich laten vervangen door Valentijn Kittel (die prima inviel). Daarna was het de beurt aan Stefan van der Vlegel (een schot van hem werd door de keeper geneutraliseerd) om de moegestreden Remco Langerveld af te lossen. En weer 10 minuten later was ook Rowendey Schoop toe aan een vervanging. Hij werd afgelost door Jordy Craanen. De kansen bleven over en weer vallen en beide keepers wisten hun doel (verder) schoon te houden. Wel nog liepen Bart Slob en Stefan van der Vlegel na een overtreding tegen een gele kaart aan. Het mocht de Nieuwerkerkse pret verder niet drukken. De 10e overwinning van Nieuwerkerk was binnen.

Verslag: VV Nieuwerkerk/ Cees Boeve

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: