Voorbereiding noodopvang vluchtelingen Nieuwerkerk aan den IJssel in volle gang

Vrijwilligers Informatie Punt, Stichting ZO! heeft ruim 200 aanmeldingen ontvangen van mensen die aanbieden om als vrijwilliger hulp te bieden bij de noodopvang aan Oekraïense vluchtelingen.

Er wordt hard gewerkt aan het gebruiksklaar maken van het pand voor de noodopvang aan de J. A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel nadat afgelopen week bekend werd dat de gemeente Zuidplas huisvesting gaat bieden voor deze vluchtelingen in het voormalige bankgebouw.

Sinds afgelopen dinsdag zijn er dagelijks zo’n 4 vrijwilligers actief geweest die hebben meegeholpen het pand te ontruimen. Ook werden vrijwilligers ingezet bij het lossen van de vrachtwagens met matrassen en bouwpakketten voor de bedden. 

Het is hartverwarmend om te merken dat zoveel inwoners bereid zijn om mee te helpen.

Op dit moment is het crisisteam van gemeente Zuidplas druk bezig met inventariseren wat er de komende weken nog gedaan moeten worden in aanloop naar de opvang en tijdens de periode van opvang zelf. 

Omdat er op dit moment voldoende vrijwilligers zich hebben aangemeld voor de taken die de komende weken gedaan moeten worden is het inschrijfformulier offline gezet. In de komende weken zullen de opgegeven vrijwilligers worden benaderd die zich voor taken hebben opgegeven die als eerste nodig zijn.

Bij de aansturing en toerusting van deze ‘taak vrijwilligers’ gaan ook Vluchtelingenwerk Zuidplas en het Taalhuis van Bibliotheek de Groene Venen een rol vervullen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.