Vrijwilligers gezocht hulp noodopvang vluchtelingen in Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas regelt noodopvang voor ongeveer 120 vluchtelingen uit Oekraïne. Deze noodopvang gaat plaatsvinden in het voormalige Rabobank-gebouw aan de J.A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gebouw wordt per direct gereedgemaakt voor de opvang. Direct omwonenden werden maandagavond 14 maart op de hoogte gesteld van de plannen van de gemeente. Er komt later ook een algemene bewonersavond voor inwoners van de gemeente Zuidplas

Op de locatie zullen voornamelijk vrouwen met kinderen, grote gezinnen waarbij de man wel mee mocht vertrekken en ouderen opgevangen worden. Bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Stichting ZO! kan men zich aanmelden als vrijwilliger. Door het formulier op www.stzo.nl/vluchtelingenoekraine in te vullen kun je aangeven welke hulp je wilt bieden en wanneer je inzetbaar bent. Omdat men op dit moment nog niet precies weten wanneer de vluchtelingen arriveren en welke hulp wanneer nodig is, kan het dus best een of meerdere weken duren voordat je bericht krijgt. Zodra er meer bekend is aan welke hulp en materialen er behoefte is, wordt je door het VIP geïnformeerd.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.