Gemeenteraadsverkiezingen Zuidplas: opkomst laag, ChristenUnie/SGP grootste partij, NEZ en D66 verdubbelen aantal zetels

De strijd om de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Zuidplas is woensdagnacht  gewonnen door de Christenunie/SGP. De partij mag zich de komende 4 jaar de partij noemen met de meeste stemmen. De VVD eindigde als tweede partij (en levert een zetel in) gevolgd door het CDA die het ook met een zetel minder moet gaan doen.

De grootste sprongen werden gemaakt door Nieuw Elan Zuidplas. Deze partij zag het aantal kiezers dusdanig stijgen wat resulteert in een verdubbeling van de zetels ( 4 zetels ten opzichte van 2 zetels in 2018.). Ook D66 verdubbeld het aantal zetels van 2 naar 4. In totaal zijn er 29 zetels te verdelen. De partij van Kees Heuvelman, de NGP greep mis, met 524 stemmen behaalde zij geen zetel in de gemeente Zuidplas.Van alle kiesgerechtigden maakten 50.7 % gebruik van het kiesrecht en dat is zo´n 7 procent lager dan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 toen was de opkomst 57,72%.

29 zetels te verdelen : vvd: 6 cu/sgp: 6 cda: 4 pvda/gl: 3 NEZ: 4 SP: 2 D66: 4 NGP: 0

zetelverdeling
drukte bij de stemmentellers in Moordrecht eerder in de avond ( foto: Daan de Haas).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.