Man klimt naar overkant treinstation, slechts lichtgewond

De politie kreeg dinsdagavond 8 februari een melding van een aanrijding met een trein op het NS station in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op het station zou iemand gewond zijn geraakt na een aanrijding met een trein. Naast politie waren ook de ambulance en brandweer opgeroepen. Meestal veroorzaakt een aanrijding met een trein een ernstige of dodelijke afloop, vandaar dat automatisch alle hulpdiensten ingezet waren.Het bleek dat een persoon nog snel naar de overkant van het perron wilde gaan, omdat hij blijkbaar aan de verkeerde kant stond voor de trein die hij wilde nemen.

Hierbij had hij verkeerd ingeschat hoe hard de twee sneltreinen, die van links en rechts kwamen, naderden. Hij heeft alle geluk van de wereld gehad dat hij alleen licht geraakt werd door een van de treinen en nog net het andere perron kon bereiken.De politie laat op social media weten dat er helaas nog steeds mensen over het spoor naar de andere kant lopen. ¨Naast het gevaar hebben nu ook weer twee machinisten een van hun grootste angsten moeten doorstaan¨.

Na een stevig gesprek met de persoon, die toch wel flink onder de indruk was dat hij zoveel geluk had gehad, hebben alle hulpdiensten hun weg weer vervolgd.

(bron: politie Waddinxveen/Zuidplas).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.