Nieuwerkerkse ´optocht voor de vrijheid´ trekt enkele tientallen sympathisanten

Een groep inwoners uit voornamelijk Nieuwerkerk aan den IJssel en omliggende gemeenten zijn woensdagavond 12 januari op de oproep af gekomen om deel te nemen aan een optocht voor ´De vrijheid´.

Rond 19:00 uur verzamelde de enkele tientallen sympathisanten zich op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel om deel te gaan nemen aan een wandeltocht door Nieuwerkerk en was het afwachten op de organisatie welke had opgeroepen om te komen wandelen. Nadat niemand naar voren kwam als organisator besloten de deelnemers zelf te starten met de wandeltocht. Met enkele lampionnen en verlichte paraplu’s, en soms luid roepende leuzen als ´leve de vrijheid´ en ´geen dictatuur´ liep men de route richting Dorrestein en weer terug naar het Raadhuisplein.

Hoewel de aankondiging van een optocht in coronatijd gevoelig ligt, mede ook doordat vorige week een activist met een fakkel voor het huis van D66 minister Kaag heeft staan zwaaien, bleef het rustig. De avondwandeling was bij de politie en handhaving bekend, zij bleven op afstand en hoefden niet in te grijpen.

Naast Nieuwerkerk aan den IJssel werden er in meer dan 40 steden in Nederland deze avond wandeltochten georganiseerd voor de vrijheid.

De wandeltocht in Nieuwerkerk duurde ruim drie kwartier en werd door een wandelaar live gestreamt op youtube :

ieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.