Nieuwe griffier voor Zuidplas: Marie Louise Engelsman

De gemeenteraad van Zuidplas heeft Marie Louise Engelsman aangewezen als nieuwe griffier van de gemeente Zuidplas. Zij start op 1 april 2022 en neemt daarmee de plek in van Peter van Vugt , die vanaf 2010 al deze functie bekleedde.


De afgelopen periode heeft er door een commissie vanuit de gemeenteraad een uitvoerige wervings- en selectieprocedure plaatsgevonden. Marie Louise Engelsman bleek uiteindelijk de beste kandidaat voor Zuidplas. De werkgeverscommissie heeft de gemeenteraad voorgesteld haar aan te wijzen als griffier. De griffier ondersteunt de gemeenteraad, is de eerste adviseur van de raad en geeft leiding aan de griffie. De gemeenteraad neemt op 25 januari een besluit over deze voordracht. Marie Louise Engelsman wordt tijdens de gemeenteraad van 5 april geïnstalleerd.

We zijn blij met de keuze voor Marie Louise. Na een snelle maar stevige selectieprocedure kwam zij uit 12 kandidaten als meest geschikte naar voren. Met haar krijgen we een griffier die op verbindende wijze tussen de gemeenteraad, het college en de griffie zal functioneren. Mooi dat we al zo snel een opvolger voor Peter van Vugt hebben kunnen vinden. In de tussentijd blijft onze interim griffier Evert Bunt de zaken waarnemen.”

Ferry van Wijnen, raadslid en voorzitter van de werkgeverscommissie.


Marie Louise Engelsman (35) is momenteel werkzaam bij de Provincie Utrecht als commissiegriffier, daarnaast is ze actief als lid van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gouda. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Gouda.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.